În luna septembrie, puțini dintre reprezentanții județului Bacău din Camera Deputaților și Senatul României s-au făcut remarcați prin activitatea lor. În total, aceștia s-au numărat printre semnatarii a 25 de proiecte legislative, au adresat reprezentanților guvernului un număr de 18 întrebări sau interpelări și au susținut în plen 11 declarații politice.

activitate-parlamentari-septembrie

Doi dintre deputați – Șova Lucian și Gabriel Vlase (ambii PSD) nu au bifat nicio inițiativă, întrebare sau declarație politică. Tot din punct de vedere cantitativ, dacă ar fi să numim remarcații lunii, deputații cu cele mai multe activități sunt Miron Smarandache (PSD) (cu șase întrebări și o inițiativă legislativă), Ion Melinte (PSD), cu șase inițiaTive legislative și Viorica Marcu (PNL), cu 3 inițiative și o declarație politică. În ceea ce privește senatorii, putem spune că activitatea acestora a fost ceva mai intensă. Dumitru Bujor (UNPR) a semnat șapte inițiative legislative, a susținut patru declarații politice și a adresat 2 întrebări, în timp ce conservatorul Vasile Nistor a avut nu mai puțin de șapte întrebări și trei declarații politice.

Luna septembrie a înregistrat și o premieră pentru deputații băcăuani – cea a liberalului Lucian Ciubotaru, care a adresat prima sa întrebare reprezentanților Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Subiectele abordate de deputații băcăuani în luna septembrie

Ca de obicei, deputații băcăuani abordează subiecte diverse atunci când susțin o declarație publică sau adresează o întrebare reprezentanților guvernului. Și în luna septembrie deputații au trecut de la programele de televiziune, la cazurile de rabie, fenomenul migrării sau situația școlilor din județul Bacău.

Senatorii Dragoș Luchian și Vasile Nistor au adresat câte două întrebări referitoare la problema migrației și gestionarea crizei imigranților, în timp ce deputatul Miron Smarandache și senatorul Dumitru Bujor au cerut lămuriri referitoare la investițiile privind reabilitarea școlilor din județul Bacău.

Despre problema refugiaților a vorbit și deptuatul Cosmin Necula într-o declarație politică, în vreme ce subiectele școlare au fost și ele prezente în discursurile parlamentarilor băcăuani, Viorica Marcu atrângând atenția asupra problemelor copiilor din Sectorul 3, iar senatorul Dumitru Bujor amintind vechile probleme ale sistemului de învățământ.

Puteți urmări activitatea lunară a parlamentarilor dumneavoastră accesând profilurile din acest link.

Media
No rating yet

Comments are closed.