Cetateni Activi pentru Bacau

Proiectul „Cetateni Activi pentru Bacau” implementat de organizatia non-guvernamentala Romanian Youth Movement for Democracy si „Un Zambet” Bacau a pornit de la necesitatea dezvoltarii societatii civile de la nivelul judetului Bacau. Ne propunem sa contribuim la cresterea nivelului de informare al cetatenilor bacauani cu privire la activitatea alesilor in perspectiva alegerilor locale si parlamentare prevazute pentru anul 2016 si, pe de alta parte, sa oferim oportunitatea de formare reprezentantilor societatii civile de la nivelul judetului Bacau in lobby si advocacy pentru a putea aduce pe masa decidentilor solicitarile acestora.

Initiativa noastra doreste sa acopere nevoia atat de evidenta a cetatenilor de a fi informati despre activitatea desfasurata de alesi atat in Bacau, cat si la Bucuresti si in birourile parlamentare. Proiectul isi propune sa prezinte intr-o maniera completa activitatile desfasurate de fiecare dintre parlamentarii de Bacau la Bucuresti, dar si masura in care acestea reflecta nevoile alegatorilor bacauani. Platforma online de fata doreste sa devina o oglinda pentru toti politicienii care se pregatesc sa candideze pentru un nou mandat in Parlament, Consiliul Local si Consiliul Judetean si sa reprezinte un material-suport pentru cei care doresc sa candideze pentru prima data la o functie in aceste institutii. Credem ca toti cetatenii trebuie sa beneficieze de cat mai multe si mai obiective informatii despre reprezentantii lor pentru ca, in momentul votului, sa ii sanctioneze sau sa le ofere increderea in continuare.

Activitatile proiectului vizeaza furnizarea cetatenilor judetului a informatiilor cu privire la activitatea alesilor, crearea unui grup cetatenesc care sa ofere o reactie la masurile intreprinse de autoritati si formarea unei serii de specialisti in domeniul advocacy-ului, lobby-ului si a mecanismelor de influentare a procesului decizional. Principalele rezultate asteptate sunt informarea a 40.000 de cetateni ai judetului Bacau cu privire la activitatea alesilor, formarea a 40 de specialisti in domeniul influentarii procesului decizional si crearea unei societati civile active la nivelul judetului.

Beneficiarii proiectului includ grupuri precum organizatiile nonguvernamentale, alegatorii, decidentii politici si cercetatorii din sfera socio-politica, iar principalele grupuri tinta ale proiectului sunt membrii activi ai societatii civile, reprezentantii confederatiilor patronale si sindicale si tinerii din judetul Bacau.

Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Nu accept
Accept