Vineri, 5 iunie, a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Local Bacău la Centrul de Afaceri şi Expoziţii începând cu ora 12.00.

Şicanări între executiv şi consilierii PSD

Înainte de a fi aprobată ordinea de zi, consilierul PSD Zvetlana Zaharia a întrebat „ce se întâmplă cu iniţiativa de data trecută”, conform căreia a fost solicitat „ca blocul nr. 5 din strada Făgăraş 25, care stă neutilizat de ani de zile şi care are ca şi destinaţie locuinţe deservite pentru medicii de la Spitalul Municipal să devină un bloc în care să poată locui toţi medicii care deservesc unităţi medicale spitaliceşti de stat de pe raza teritorială a judeţului Bacău”.

Vasile Tescaru a răspuns la această întrebare cu o alta: „Dumneavoastră doriţi să vă daţi demisia acum sau la sfârşitul şedinţei?”, aluzie la declarația precendentă dată de deputatul Cosmin Necula, care a făcut referire la acest aspect în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a declarat atunci că, dacă proiectul iniţiat de PSD despre oferirea de locuinţe de serviciu medicilor nu va fi aprobat de CL odată înscris pe ordinea de zi, consilierii locali ai PSD vor demisiona. Executivul a precizat că proiectul va intra pe ordinea de zi a şedinţei ordinare, răspuns mulţumitor pentru consilierii PSD.

Toate proiectele de hotărâre votate în unanimitate, mai puţin cel referitor la constituirea la nivelul Municipiului Bacău a Comisiei Locale de Ordine Publică

La proiectul privind constituirea la nivelul Municipiului Bacău a Comisiei Locale de Ordine Publică, consilierul PSD George Bogatu a solicitat supunerea la vot a unui amendament, propunând ca din comisie să facă parte şi consilierul PP-DD, Paul Timofte. Amendamentul a trecut, cu 17 voturi pentru şi 5 împotrivă (consilierii UNPR Elena Cosma, Ghiorghe Huluţă, Cristinel Manolache, Dragoş Ştefan şi consilierul independent Dan  Jitariu). Proiectul a fost aprobat, prin vot secret, cu 21 de voturi pentru şi unul contra.

La proiectul privind asocierea Municipiului Bacău cu Federaţia Română de Fotbal, în vederea înfiinţării Centrului Regional de Excelenţă pentru Fotbal Juniori, Ştefan Dragoş şi-a exprimat regretul cu privire la faptul că acest proiect nu a fost supus votului mai devreme. Conducerea a explicat că, în pofida acestui fapt, proiectul are toate şansele să fie realizat cât mai repede cu putinţă.

Media
No rating yet

Comments are closed.