INTERPELARE

Adresată: Domnului Daniel Constantin, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

De către: Domnul Senator Marcel Bujor, Circumscripţia electorală: 04 Bacău, Grup Parlamentar: PSD

Obiectul interpelării: Consolidarea şi dezvoltarea infrastructurii de irigaţii

Stimate domnule ministru,

Irigaţiile au un rol important în realizarea producţiilor agricole, drept pentru care în Programul de Guvernare este prevăzută creşterea suprafeţelor irigate prin măsuri de stimulare a ultilizării eficiente a apei şi prin facilitarea accesului agricultorilor la un preţ rezonabil al energiei electrice.

Judeţul Bacău este afectat de o secetă accentuată şi fermierii băcăuani care au investit în cultivarea pământului se tem că seceta puternică le va compromite producţia şi că aceasta va fi doar jumătate din cea sperată.

Din discuţiile purtate cu fermierii băcăuani, culturile de grâu şi de porumb sunt cele mai afectate de lipsa precipitaţiilor, plantele nu au crescut suficient şi se estimează că nu se va obţine nici măcar jumătate din producţia de anul trecut. În judeţul Bacău, din 23.000 de hectare irigate, în prezent mai beneficiază aproximativ 200 de hectare.

Având în vedere faptul că infrastructura precară a sistemului de irigaţii, neconsolidată din anul 1989, reprezintă unul dintre motivele pentru care agricultura din România nu este modernă şi performantă, vă rog să îmi comunicaţi:

  1. Ce acţiuni va demara ministerul pe care îl conduceţi pentru a susţine dezvoltarea şi consolidarea infrastructurii sistemului de irigaţii?
  2. Care sunt măsurile de sprijin pentru fermierii afectaţi de secetă în anul 2015?

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,

Senator UNPR Bacău,

Marcel Bujor

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.