necula2

Joi, 28 mai, deputatul Cosmin Necula a susţinut o conferinţă de presă pe „teme de administraţie publică locală din municipiul Bacău”. Acesta a vorbit despre sportul băcăuan, lucrările de pe străzile Milcov şi Ştefan cel Mare şi despre un proiect de hotărâre care va fi înaintat în şedinţa Consiliului Local de vineri, 29 mai din partea PSD.

Sportul băcăuan – sinonim cu „sifonarea banului public”?

Plecând de la informaţiile prezentate într-o conferinţă de presă anterioară, şi anume realizarea controalelor Curţii de Conturi la Primăria Bacău din data de 23 ianuarie, deputatul a solicitat punerea la dispoziţie a raportulul întocmit cu această ocazie. Astfel, în urma analizării documentului, acesta poate preciza că tot ceea ce a afirmat în conferinţele de presă anterioare cu privire la „metodele de sifonare a banilor publici din CL prin intermediul sportului băcăuan se confirmă”.

necula la tabla  Practic, Cosmin Necula, a prezentat circuitul banilor publici între Asociaţia Sport Club, deţinută de CL şi SC Sport Club SA, care au găsit o „soluţie pentru a scoate bani de la buget, aşa cum reiese din raportul Curţii de Conturi”. În opinia lui Necula, citind din raportul menţionat, „schema” pleca de la CL care aloca bani Asociaţiei Sport Club („pentru mâncare, salarii, deplasări”), dar şi societăţii Sport Club, prin majorare de capital. Ulterior, cea din urmă „împrumuta” asociaţia, fondurile fiind utilizate pentru aceleaşi cheltuieli, respectiv hrană şi salarii pentru sportivi şi antrenori. Însumând toate aceste cheltuieli care „nu se justifică”, Primăria ar avea de recuperat un prejudiciu total de aproximativ 2 500 000 de lei, Curtea de Conturi solicitând returnarea acestor fonduri la bugetul CL. Totodată, „schema de stors bani” ar fi fost utilizată şi de Clubul Sportiv Ştiinţa Municipal Bacău, sumele fiind, într-adevăr, mai mici, „însă metoda aceeaşi”.

Proiectele privind infrastructura oraşului – când vor fi finalizate?

Următorul subiect a făcut referire la rezilierea contractului modernizării străzii Milcov. Deputatul a insistat în mod deosebit asupra faptului că rezilierea a fost făcută de către constructor, nu de către beneficiar, insinuând faptul că administraţia locală „a omis” să precizeze acest lucru. De fapt, CL nu a ascuns această informaţie, ea fiind prezentată şi justificată în şedinţa ordinară a lunii martie (vezi aici). Totodată, Necula a mai precizat că lucrările de pe strada Ştefan cel Mare sunt în urmă cu două luni jumătate „faţă de proiect”. Astfel, „rămâne de văzut ce se va întâmpla”, în opinia lui toate aceste proiecte nu vor fi terminate la timp, iar banii europeni  care ar fi putut fi cheltuiţi cu folos, „vor fi pierduţi”.

„Capitolul medical al municipiului Bacău”: despre refacerea Spitalului TBC şi blocul cu destinaţie locuinţe de serviciu pentru medicii din Spitalul Municipal

necula1Deşi, în anul 2014, Primăria a rămas cu un excedent bugetar de 6 milioane de lei, în pofida insistenţelor PSD de a fi modernizat spitalul TBC (investiţie cu un cost de 1 milion de lei), acest aspect a fost ignorat de conducere. Astfel, deputatul s-a simţit nevoit să precizeze că „din păcate, domnul senator Luchian a căzut în aceeaşi retorică demagogică a primarului municipiului Bacău”, întrucât acesta nu a realizat niciun demers pentru refacerea spitalului, Necula fiind de părere că „dacă ar fi fost sesizaţi de domnul Luchian, colegii dumnealui din PNL care conduc Primăria sunt convins că ar fi avut o reacţie în vreun fel sau altul, măcar să aloce niste bani pentru un minim de întreţinere”.

Totodată, reprezentanţii PSD din Consiliul Bacău vor depune în cadrul şedinţei de vineri, 29 martie, un proiect de hotărâre prin care „blocul cu destinaţie locuinţe de serviciu pentru medicii din Spitalul Municipal să fie dat tuturor medicilor care acţionează în instituţiile spitaliceşti de stat de pe raza teritorială a întreg judeţului”. Mai mult, „în contextul în care CL nu va accepta acest proiect de hotărâre consilierii locali ai PSD îşi vor da demisia”, retrăgându-se din CL, întrucât este evident „că nu se doreşte nici măcar o colaborare”. Astfel, se naşte întrebarea dacă oamenii, cetăţenii cu drept de vot ai Bacăului, vor înţelege şi aprecia astfel de jocuri politice sau vor percepe această „retragere” ca pe un abandon al locuitorilor băcăuani venit din partea PSD în Consiliul Local.

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.