A doua întrunire a CL din această lună: şedinţa ordinară a lunii mai va avea loc pe 4 iunie
După ce primarul Romeo Stavarache a convocat Consiliul Local al municipiului Bacău într-o nouă ședință extraordinară din această lună cu doar o zi înainte ca aceasta să aibă loc, vineri, 29 mai, CL s-a întrunit începând cu ora 12.00, la Centrul de Afaceri şi Expoziţii Bacău. Din totalul celor 23 de consilieri locali au fost prezenţi un număr de 16, absentând viceprimarul Vasile Tescaru, Neculai Nechita (PNL) şi consilierii UNPR: Elena Cosma, Ghiorghe Huluţă, Cristinel Manolache, Dragoş Ştefan. Totodată, cele două proiecte de pe ordinea de zi au fost votate în unanimitate.
Proiect de hotărâre al consilierilor PSD, inclus pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a lunii mai
Consilierul PSD, Zvetlana Zaharia şi-a exprimat dorinţa de a propune includerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre cu privire la „găsirea de soluţii ca populaţia băcăuană să beneficieze de servicii medicale competente pentru a atrage personalul medical judeţean”. Concret, a fost solicitat „ca blocul nr. 5 din strada Făgăraş 25, care stă neutilizat de ani de zile şi care are ca şi destinaţie locuinţe deservite pentru medicii de la Spitalul Municipal să devină un bloc în care să poată locui toţi medicii care deservesc unităţi medicale spitaliceşti de stat de pe raza teritorială a judeţului Bacău”.
Radu Ababei a propus să fie inclus pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a lunii mai, întrucât proiectul în cauză „nu a trecut prin comisiile de specialitate”. Totodată, a făcut publice data şi ora când aceasta va avea loc: joi, 4 iunie, începând cu ora 1400.
Discuţia cu cetăţenii prezenţi din cartierului Mioriţei: neinclusă în şedinţă
Cetăţenii din cartierul Mioriţei s-au prezentat şi de data aceasta la şedinţă pentru a vedea răspunsul autorităţilor la problema ridicată de ei. Totuşi, discuţiile pe tema proiectului „Modernizare şi creare spaţii verzi” nu au fost incluse în şedinţă, Radu Ababei precizând:
„Mie îmi plac regulile stabilite şi mi-ar fi plăcut, dragi cetăţeni, să ştim şi noi că veţi veni astăzi şi că vom purta această discuţie astfel încât să fim pregăţi. Îmi pare rău că purtăm această discuţie offline, după terminarea şedinţei de consiliu. Am fi putut să fi făcut asta în mod legal dacă eram informaţi cu cel puţin 24 de ore înainte sau măcar cu câteva ore şi nu la locul faptei.”
Ilie Bîrzu a făcut rezumatul vizitei „din teren”, specificând că, în opinia lui, nu a fost o comunicare prielinică între autorităţi şi cetăţeni, aceştia neştiind despre ce este vorba. Totodată, a propus echipei de proiect „să ia la pas şi să discute cu oamenii de la fiecare bloc” pentru a găsi o soluţie. George Bogatu a precizat „că dacă se poate şi este legal să fie consultaţi cetăţenii din zonă” pentru a nu fi distruse zonele care au fost îngrijite de către cetăţeni şi să fie modernizate numai spaţiile care au într-adevăr nevoie de acest lucru. Practic, „să fie integrat ceea ce este frumos, în proiectul care este deja aprobat”.
În urma discuţiilor, soluţia nu a fost găsită. Însă a fost stabilită o nouă intervenţie „pe teren”, miercuri, 3 iunie.