DSC_0016Marţi, 23 februarie, începând cu ora 11.00, a avut loc cea de-a doua şedinţă extraordinară a Consiliului Local din această lună. Toţi cei 19 consilieri rămaşi în funcţie au fost prezenţi, şedinţa fiind prezidată de consilierul PNL, Costel Bujor. Cele 4 proiecte de pe ordinea de zi au fost aprobate, fără prea multe discuţii din partea consilierilor. Astfel, va fi dublat numărul de elevi care vor primi burse, ajungând la 6000 de copii, şi, în premieră pentru administraţia băcăuană, vor fi acordate şi 100 de burse copiilor care provin din familii monoparentale. Printre „beneficiarii” CL se numără şi 254 de familii care, odată cu împlinirea a 50 de ani de căsătorie, vor primi un premiu în valoare de 500 de lei şi o diplomă.

Totodată, a fost aprobat proiectul privind acordarea, cu titlu gratuit, pe perioada construirii, a dreptului de folosință asupra terenului în suprafață de 7864 mp, situat în intravilanul municipiului Bacău, str. Izvoare, către  Asociaţia Habitat for Humanity Comăneşti. Aceasta va construi 40 de noi locuințe pentru familiile defavorizate în municipiul Bacău, pe parcursul a 5 zile, în perioada 5-7 octombrie cu ajutorul a peste 800 de voluntari.

DSC_0015Oferirea de premii şi burse în pragul campaniei electorale: atât consideră administraţia locală că trebuie făcut pentru cetăţenii băcăuani

Înainte de supunerea la vot a proiectului prin care administraţia locală va dubla numărul de elevi care vor primi burse municipale şi, totodată, vor fi acordate 100 de burse copiilor care provin din familii monoparentale, independentul Corneliu Jitariu a luat cuvântul, fiind nelămurit de ce se acordă numai 100 de burse, în condiţiile în care la Primărie sunt depuse un număr de 193 de dosare care solicită sprijin din partea administraţiei locale.

Viceprimarul Radu Ababei a precizat că cele 193 de dosare depuse la Primărie fac referire la bursele sociale, care sunt diferite de cele care sunt supuse spre aprobare. Bursele se doresc a fi o noutate pentru comunitatea băcăuană, întrucât, până acum, nu a mai fost acordat ajutor elevilor care au un singur părinte. Totodată, utilitatea acestei chestiuni, în opinia viceprimarului Ababei, stă în faptul că „sunt copii cu posibilităţi reduse, notele de 8 reprezentând încununarea succesului maxim, dacă se face comparația cu condițiile în care aceștia lucrează acasă”, sugerând că elevii care provin din familii monoparentale nu vor ajunge niciodată să beneficieze de burse de merit. Cu o asemenea abordare, nu este de mirare faptul că domeniul tineret şi toate activităţile ce ţin de acesta au stat pe ultimul loc în faţa Executivului.

10712713_10205956465846990_5075470907994168662_nPe lângă puternicul „iz elecoral”, a atras atenţia faptul că iniţiatorii au prezentat drept o noutate un fapt care ar trebui să fie normalitate: oferirea de sprijin copiilor care provin din familii monoparentale. Mai mult, după ce 4 ani nu au propus aproape niciun proiect de hotărâre, de data aceasta 9 dintre membrii PNL s-au înghesuit, la propriu (după cum se observă şi din imagine), să îşi pună semnătura pe acest proiect: Ilie Bîrzu, Radu Ababei, Vasile Drăguşanu, Isabela Adam, Laurenţiu Popa, Viorel Cojocaru, Maria Năstasă, Costel Bujor, Neculai Nechita.

Votarea aprobării premierii a 254 de cupluri care au împlinit 50 ani de la căsătorie cu 500 lei, demers reluat după doi ani de întrerupere

Consilierul UNPR, Ghiorghe Huluţă, a intervenit la acest punct, solicitând ca această premiere să se realizeze o dată la câteva luni, întrucât există posibilitatea ca mulţi dintre solicitanţi să nu mai fie până când vor primi banii. Viceprimarul Ilie Bîrzu l-a lămurit pe consilier precizând că de acum vor face acest lucru la două, trei luni, iar „dacă între timp unul din soți dispare, putem da și la unul din soți sau putem da și la urmași”.

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.