solicitare-RYMDLater update: Consiliul Judeţean a publicat anunţul pentru dezbaterea publică şi pe site-ul instituţiei.

În urma cererii depuse de către Asociația Romanian Youth Movement for Democracy, pe data de 12 februarie 2016, către Consiliului Județean Bacău pentru organizarea unei dezbateri publice asupra proiectului de hotărâre privind aplicarea legii 350/2005 a regimului finanțărilor nerambursabile din fonduri publice pentru activități nonprofit, CJ ne-a transmis astăzi că dezbaterea va avea loc luni, 29 februarie, de la ora 14, la sala mare de ședințe din clădirea instituției.

Până în acest moment, pe pagina Proiecte supuse dezbaterii publice a website-ului Consiliului Județean, anunțul privind evenimentul de luni nu a fost publicat, astfel că ținem să informăm pe această cale toate organizațiile non-guvernamentale din județul Bacău și cetățenii interesați de subiect asupra organizării întâlnirii.

Dezbaterea se va organiza pornind de la metodologia propusă de CJ, disponibilă pe pagina acestuia la acest link, precum și de la solicitările trimise către Consiliul Județean anul trecut în urma consultărilor cu 15 organizații nonguvernamentale din Bacău (disponibile aici),  dar care au rămas atunci la stadiul de promisiuni.

Încă din luna ianuarie am început, pe platforma www.beestrong.ro, o consultare online a ONG-urilor băcăuane cu privire la modalitatea de atribuire a fondurilor publice prin legea 350/2005 (la acest link), iar observațiile primite vor fi prezentate în cadrul dezbaterii publice organizate luni.

PS: Orice autoritate publică este obligată, conform legii 52/2003 privind transparența decizională în administrație publică, să organizeze o dezbatere publică, dacă acest lucru este solicitat de o asociație legal constituită. Recomandăm și altor organizații să solicite acest drept în problemele care le vizează.raspuns_cj

Media
No rating yet

Comments are closed.