sedinta ord CJ 2Miercuri, 24 februarie, începând cu ora 10.00, a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Bacău. Cele 15 puncte de pe ordinea de zi au fost epuizate rapid de consilierii judeţeni. Doar preşedintele Dragoş Benea a intervenit pe parcursul derulării votului proiectelor de hotărâre cu informări despre câteva dintre proiectele în derulare ale CJ: modernizarea Aeroportului Internaţional „George Enescu”, achiziţia de echipamente pentru Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, a unui RMN şi a unui computer tomograf pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă. Nota comică a şedinţei a venit din partea consilierului PSD, Vasile Cautiş, care, la finalul întrunirii, a reamintit celor prezenţi că pe 24 februarie este Dragobetele, adresând un îndemn neobişnuit, dacă e să ne raportăm la caracterul formal din plen: „haideţi să ne iubim”.

Dragoş Benea: aducerea în discuţie a slabei performanţe administrative a Primăriei Bacău reprezintă o scuză pentru propriile obiective neîndeplinite?

Complementare subiectelor de pe ordinea de zi, preşedintele Dragoş Benea a ţinut să ofere câteva informaţii despre stadiul lucrărilor de modernizare de la Aeroportului Internaţional „George Enescu”, care au fost demarate în noiembrie 2015. Investiţia se află la un stadiu fizic de execuţie între 35 şi 40%, urmând a fi terminată la sfărşitul acestui an, dar „posibil să fie mai repede”. Acesta a mai precizat că, până ce vor fi gata aceste lucrări, Primăria Bacău ar trebui „să înceapă odată şi odată” lucrările de pe Strada Aeroportului, fiind taxiuri care îngreunează traficul, circulaţia realizându-se pe un singur sens.

„Îmi place sau nu îmi place, în fiecare an acolo aterizează peste 300.000 de pasageri şi Strada Aeroportului este depăşită de mult timp, dar nu este în sarcina Consiliului Judeţean, este strict în sarcina Primăriei municipiului Bacău. (…) Nu vreau să mai deschid acest subiect, pentru că ar însemna să fie amestecată discuţia cu campania electorală. Sper ca Primăria municipiului Bacău să modernizeze odată şi odată acea stradă”, a conchis Benea.

Discuții doar la diverse, despre una dintre principalele priorități ale administrației județene: Dragobetele și iubirea

sedinta ord CJ 1Înainte de a acorda cuvântul consilierilor, preşedintele CJ a oferit câteva explicaţii cu privire la achiziţiile Consiliului Judeţean: dotările pentru Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, un RMN şi un computer tomograf pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă.

„Aceste achiziţii influenţează punerea în funcţiune a unor alte obiective. Mă refer la dotările de la Observatorul Astronomic „Victor Anestin”. Am avut depuneri de oferte până pe data de 10 februarie, au venit două firme de această dată. Sperăm ca această procedură de achiziţie să se finalizeze cât mai repede şi să avem un câştigător desemnat necontestat. (…) Vă reamintesc că cladirea Observatorului Astronomic este recepţionată de la finalul lunii decembrie. (…) La fel cu licitaţia organizată la Spitalul Judeţean de Urgenţă legată de achiziţia unui computer tomograf pentru Secţia de radioterapie şi a unui RMN. Şi această procedură s-a încheiat undeva la finalul lunii ianuarie. Computer-ul tomograf… Am semnat toate documentele. (…) La Secţia de radioterapie lucrările sunt în toi. Sperăm ca până la jumătatea acestui an va fi finalizat acest obiectiv şi computer-ul tomograf va fi instalat acolo. Legat de RMN, amintesc că procedura a început undeva în septembrie anul trecut după aprobarea Ministerului Sănătăţii, ea s-a finalizat în luna ianuarie. (…) Sperăm să avem primul RMN din judeţul Bacău din sistemul public. Astăzi, ştiţi foarte bine dacă îţi doreşti să faci un RMN, fie apelezi la mediul privat fie la Spitalul Municipal. Sperăm ca Ministerul Sănătăţii să înţeleagă situaţia cu toate procedurile de achiziţie care nu s-au finalizat în noiembrie sau decembrie, ci la începutul anului, şi acesta să nu fie un impediment pentru alocarea acestui RMN către Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.”

Consilierul PNL, Cezar Olteanu, a informat publicul prezent cu privire la stadiul demersului său prin care doreşte convingerea autorităţilor publice să modernizeze DN11 Braşov-Bacău: „toate comunele consultate aderă la această campanie şi îşi doresc ca ruta să fie îmbunătăţită”.

Dragoş Benea a făcut o comparaţie, vis-a-vis de intervenţia consilierului: să întrebi un om dacă vrea un drum modernizat este ca şi cum ai întreba „Vrei calule ovăz?”, Cezar Olteanu replicând „să ştiţi că mai sunt, îşi doresc autostradă”. Lăsând gluma la o parte, preşedintele CJ a sugerat ca alături de cei care luptă pentru modernizarea DN11 Braşov-Bacău ar fi util să se afle şi parlamentarii, făcând demersuri în acest sens în martie, când Masterplanul pentru Transport va fi prezentat în Parlament.

Şedinţa s-a încheiat într-o notă veselă, consilierul PSD Vasile Cautiş luând cuvântul. Acesta şi-a cerut în prealabil scuze şi a asigurat audienţa că intervenţia sa va fi una scurtă: „Astăzi, este Dragobetele! Haideţi să ne iubim! Bărbaţii să nu supere doamnele şi să fie iubitori”.

Media
No rating yet

Comments are closed.