Primăria Bacău caută spațiu nou pentru Direcția de Taxe și impozite locale
Vineri, 30 octombrie 2015, în cadrul ședinței ordinare din luna octombrie a Consiliului Local Bacău, aleșii locali vor vota un proiect de hotărâre care prevede demararea, în următoarea perioadă, a procedurii de selecție pentru închirierea unui spațiu destinat funcționării activității Direcției Economice (Impozite și Taxe locale).
Potrivit proiectului de hotărâre, în acest moment, activitatea de stabilire şi încasare a impozitelor şi taxelor locale pentru persoanele fizice se desfăşoară într-o clădire aflată într-un stadiu avansat de degradare, iar pericolul de prăbuşire este iminent. Încăperile în care lucrează angajaţii sunt mici, unele fără lumină naturală şi spaţii de depozitare a documentelor, accesul cetăţenilor se realizează prin zone înguste, neventilate corespunzător, care nu pot fi utilizate şi de către persoanele cu handicap. Datorită acestui fapt, este necesară găsirea unei soluţii pentru asigurarea unui spaţiu care să îndeplinească anumite condiţii de siguranţă.
Situația alarmantă în care instituția ce colectează banii cetățenilor băcăuani își desfășoară activitea a fost semnalată de mai multe ori în presa locală, inclusiv pe bacaulactiv.ro. Cu toate acestea, autoritățile locale au amânat ani în șir rezolvarea problemei.
Imaginile de mai jos arată situația deplorabilă în care direcția își desfășoară activitatea.
Noul spațiu de lucru al Direcției Impozite și Taxe locale Bacău – ce condiții trebuie să îndeplinească
Orice persoană fizică şi/sau juridică interesată are dreptul de a solicita şi obţine, în condiţiile legii, normele procedurale interne pentru atribuirea contractului de închiriere, precum şi documentaţia aferentă.
Potrivit caietului de sarcini, imobilul trebuie să se afle în zona A de impozitare a municipiului Bacău, uşor accesibilă la mijloacele de transport în comun. Suprafaţa utilă închiriabilă va fi de minim 800 mp, maxim 1.200 mp. Durata contractului de închiriere va fi de 120 de luni (10 ani), cu posibilitate de prelungire.
Starea tehnică a imobilului să fie foarte bună, atât la interior, cât si la exterior si să nu prezinte risc/perlcol public. Acesta trebuie să permită, în limita spaţiului disponibil, instalarea în exterior şi interior a însemnelor unei instituţii publice, în condiţiile legii. Spaţiul oferit spre închiriere trebuie să fie compact, să deţină instalaţii electrice, de apă, canalizare, instalaţii sanitare, încălzire, climatizare în perfectă stare de funcţionare. Imobilul trebuie să deţină grupuri sanitare pentru public (inclusiv persoanele cu handicap) şi grupuri sanitare pentru personal.
Este necesar ca imobilul să prezinte o astfel de structura astfel incât să permită compartimentări din structură uşoară pentru ghişeele de încasare şi pentru restul personalului. Personalul de conducere poate beneficia de spaţiu pentru birouri separate de restul spaţiilor direcţiei, dar sub aceiaşi anvelopă.
Caietul de sarcini, instrucțiunile de participare la cererea de ofertă și alte informații legate procedură sunt disponibile în proiectul de hotărâre din acest link.