Palar Ionel – Cerere din partea Grupurilor parlamentare PNL, PDL şi PP-DD

Domnul Ionel Palăr:
Mulţumesc.

Domnilor preşedinţi, Regulamentul comun al celor două Camere specifică foarte clar: în 24 de ore de la declararea moţiunii, se convoacă Birourile reunite. Este clar. Nu aţi făcut o favoare dumneavoastră pentru că aţi convocat Birourile reunite, ele trebuie oricum să fie convocate.

Eu cred că dacă doream cu adevărat să avem viaţă parlamentară corectă, puteaţi să puneţi această şedinţă mâine ca şi ceilalţi colegi să poată să fie prezenţi. Unu.

Doi, nu este specificat absolut nicăieri imperativ faptul că trebuie să existe cvorum. Eu am aici în faţă o stenogramă a unui Birou permanent comun unde excelenţa sa, domnul Nicolicea, părintele actualelor regulamente şi a celui care – dânsul a reuşit un lucru imposibil aproape, să creeze un grup parlamentar în timpul jocului, ştiţi foarte bine la ce mă refer – spune aşa: „La Camera Deputaţilor niciodată nu a scris în Regulament că trebuie să avem cvorum la Biroul permanent şi automat trebuie să se aplice aceeaşi regulă şi pentru Senat.”

În acel moment, în 2012, s-a ţinut cont de acest lucru, deci, eu sunt convins că putem purta o discuţie până mâine dimineaţă şi dumneavoastră numărând, veţi decide ceea ce doriţi, dar este păcat, este păcat că nu cred că… sau poate vă este frică că o să pice Guvernul, dar nu cred că vă este teamă dumneavoastră foarte mult de acest lucru, dar am putea totuşi rezolva să fim rezonabili şi săptămâna viitoare să putem face această dezbatere.

Păi, în cazul acesta domnilor preşedinţi, nu vom avea niciodată posibilitatea să depunem o moţiune de cenzură.

………………………..
Domnul Ionel Palăr:
Ştiţi că aprecierile sunt reciproce. Eu vă înţeleg foarte bine. Din punct de vedere politic, pot să vă înţeleg, dar este păcat pentru că nu cred că s-ar fi întâmplat lucruri senzaţionale dacă acest lucru era aplicat. Şi de ce nu, se putea verifica dacă colegii noştri vin la Parlament la o astfel de acţiune.

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.