Opt parlamentari băcăuani din cincisprezece, câți mai are județul, și-au pus semnătura pe proiectul de lege care are în vizor răsplătirea parlamentarilor, la pensie, cu sume cuprinse între 1.200 lei și peste 3.600 lei/lună, în funcție de numărul de mandate. E vorba de Constantin Avram, Iulian Iancu, Ion Melinte, Lucian Şova, Gabriel Vlase şi Valerian Vreme – deputați și Marcel Bujor şi Vasile Nistor – senatori.

„Nu vreau să mă dezic, nu mă dezic niciodată de ceea ce fac, în sensul că nu mă privește în mod direct și nu cred că am să ajung eu vreodată în situația asta. (…) Pe mine nu mă atinge… eu am 40 ani, vă dați seama… până la 65 să dea Dumnezeu să trăiesc și să fiu sănătos, iar Dumnezeu m-a ajutat să nu fiu chiar un cerșetor la bugetul ăsta amărât. Am considerat oportun pentru că oamenii ăștia care se apropie de pensie, din punctul meu de vedere, chiar au dreptate. În momentul în care ai stat niște ani buni în Parlament, și ai fost conform legii, nu primești salariu, deci nu ești cotizant la sistemul de pensii, toți anii ăștia sunt pierduți practic… atunci e o compensare. Art. 10 din Codul Muncii spune foarte clar că indemnizația nu este purtătoare de taxe de pensii și atunci… dacă s-ar fi plătit anii ăștia cotizații la pensii, să știți că din punct de vedere financiar tot acolo s-ar fi ajuns”, a declarat Vlase.

Sursa: Bacauinfo.ro. Pentru a citi părerile tuturor parlamenlarilor care au semnat acest proiect legislativ, accesează următorul link.

Media
No rating yet

Comments are closed.