sedinta CL 30 septEchipa „Cetățeni Activi pentru Bacău” invită locuitorii orașului să participe la ședința ordinară a Consiliului Local Bacău din data de 30 septembrie 2015, de la ora 12, la Centrul de Afaceri și Expoziții Mircea Cancicov Bacău (ieșirea spre Onești).

Demersul este promovat prin intermediul unui eveniment creat pe rețeaua de socializare Facebook, accesibil la link-ul https://www.facebook.com/events/466512290187504/. Lista proiectelor de hotărâre ce vor fi discutate poate fi consultată la acest link.

“Inițiativa noastră își propune să promoveze activitatea aleșilor locali, să stimuleze interacțiunea între consilieri și cetățeni și de a facilita schimbul de idei dintre locuitorii municipiului Bacău și reprezentanții lor politici”, afirmă managerul proiectului Cetățeni Activi pentru Bacău și președinte al Asociației Romanian Youth Movement for Democracy, Marian Dămoc.

Acesta mai adaugă că acțiunea vine ca urmare a unei constatări triste: “Monitorizăm activitatea aleșilor din luna mai a anului 2014, participând la aproape toate ședințele ordinare și extraordinare din Consiliul Local și Județean. De atunci, pot spune că foarte rar am observat cetățeni simpli veniți să își vadă reprezentanții politici cum votează proiectele de hotărâre care le influențează imediat viața. Din nefericire, cetățenii nu știu cine sunt, ce fac și unde se întâlnesc cei care iau decizii în numele lor”.

consiliul-local-bacauPornind de la acest fapt, echipa proiectului încurajează toți locuitorii municipiului Bacău să asiste la ședințele Consiliului Local pentru a vedea și, de ce nu, să își exprime opinia cu privire la hotărârile care le afectează viața imediat după adoptarea lor.

Cum ședințele publice ale Consiliului Local Bacău se țin la Centrul de Afaceri și Expoziții Mircea Cancicov (în afara orașului, la ieșirea spre Onești) deplasarea cetățenilor constituie o problemă serioasă. Astfel, prin intermediul paginii de facebook Cetățeni Activi pentru Bacău și a evenimentului creat le propunem băcăuanilor să se asocieze fie la plătirea unui taxi, fie să vină împrună cu o mașină personală.

*Potrivit Legii nr. 215/2001 a Administrației Publice Locale, Articolul 42, Alineatul 1, Articolul 42 ședințele Consiliului Local sunt publice.

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.