Nistor-VasileAdresată: Domnului ministru Gabriel Oprea, Ministerul Afacerilor Interne

Din partea domnului Senator Vasile Nistor, Circumscripţia electorală 04 Bacău, Grupul Parlamentar Liberal Conservator

Subiect: Situaţia hidrantilor în România
Stimate domnule ministru,

în data de 20 septembrie, în oraşul Buhuşi a avut loc un incendiu de proporţii mari, izbucnit la firma Demeco, societate care are ca obiect de activitate administrarea deşeurilor petroliere. In urma acţiunilor de stingere a incendiului, sistemul de aducţiune a apei a fost suprasolicitat, existând astfel conducte ce necesită reparaţii complexe, iar ca rezultat o parte din oraş este momentan privat de apă potabilă. în incinta firmei nu au existat hidranţi, lucru ce a complicat intervenţia pompierilor de la subunităţile Bacău, Moineşti şi Oneşti. Lipsa de hidranţi din judeţ a fost simţită şi în trecut, un exemplu fiind incendiul din Letea Veche din luna martie 2015, când o fabrică de feronerie a luat foc, flăcările putând fi observate din oraşul Bacău, întrucât nu au existat hidranţi în zona, pompierii au fost nevoiţi să se întoarcă în repetate rânduri la unitate pentru a realimenta cisternele cu apă.

Atât în judeţul Bacău, cât şi în restul ţării, exită mari probleme în ceea ce priveşte utilizarea hidranţilor, fie că este vorba de funcţionarea, numărul sau amplasarea lor, complicând astfel acţiunile de intervenţie a unităţilor de pompieri.
Întrucât consider că această circumstanţă constituie o problemă de siguranţă naţională, vă solicit cu respect domnule ministru, ca ministerul condus de dumneavoastră să facă demersurile necesare pentru a îmbunătăţi gradul de accesibilitate a hidranţilor de pe teritoriul României, cât şi sporirea numărului acestora.
Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc!
Senator ALDE de Bacău

Vasile Nistor

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.