Pentru a fi la curent cu activitatea aleşilor noştri în Parlamentul României, am realizat o scurtă analiză a ceea ce au realizat aceştia în luna mai, trecând în revistă proiectele legislative iniţiate, declaraţiile politice susţinute, întrebările şi interpelările formulate, apariţiile lor în presa locală şi naţională. Vă prezentăm, în continuare, activitatea detaliată pentru fiecare parlamentar ales în colegiile din județul Bacău.

Senatori

Bujor-Dumitru-MarcelMarcel Bujor

În luna mai, senatorul s-a aflat printre iniţiatorii următoarelor propuneri legislative:

Nu a susţinut nicio declaraţie politică. A adresat 4 întrebări privitoare la: personalul insuficient din sistemul de asistenţă socială, prevenirea şi combaterea fenomenului de violenţă în familie, atestatul de producător şi carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, cardurile de sănătate emise cu date greşite.

Totodată,  a formulat trei interpelări, solicitând detalii despre impozitarea bacşişului, despre procedura de insolvenţă a persoanelor fizice şi despre ce măsuri ar trebui întreprinse pentru dezvoltarea industriei româneşti.

A fost menţionat în presa naţională şi locală, întrucât s-a aflat printre iniţiatorii unui proiect de lege intitulat „Primul loc de muncă” şi a participat la „Marşul Absolvenţilor” din Oneşti.

Luchian-DragosDragoş Luchian

În luna mai, senatorul s-a aflat printre iniţiatorii următoarelor propuneri legislative:

Senatorul a prezentat în plenul Parlamentului două declaraţii politice intitulate: „Manipulările din Master-Planul pe Transport propus de Guvernul Ponta” şi „140 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal”. A adresat o interpelare Ministrului Sănătăţii cu privire la la stadiul Spitalului de Pneumoftizioiogie Bacău.

A apărut în presa locală întrucât a susţinut o conferinţă de presă pe tema pregăririi următoarelor alegeri locale, alături de colegii săi din PNL şi a acordat un interviu în cadrul postului de televiziune EuroTV Bacău. Totodată, a fost menţionat în cadrul unei conferinţe de presă a deputatului PSD, Cosmin Necula.

Nistor-VasileVasile Nistor

În luna mai, senatorul s-a aflat printre iniţiatorii următoarelor propuneri legislative:

Senatorul a susţinut 4 declaraţii politice referitoare la susţinerea agriculturii româneşti, la posibilităţile de angajare a tinerilor absolvenţi de studii superioare, la sprijinirea voluntariatului la nivel naţional şi la rolul României în Europa. Totodată, a adresat 3 întrebări: una Ministrului pentru Societatea Informaţională (despre centralizarea informaţiei din domeniul virtual) şi două Ministrului Mediului, Apelor Şi Pădurilor (cu privire la Programul „Casa Verde” şi la creşterea numărului de achiziţii a maşinilor ecologice).

Interpelările adresate de acesta au fost privitoare la o altercaţie apărută în trafic, în Tecuci, judeţul Galaţi, la cercetarea şi inovarea în sectorul privat şi de stat şi la posturile vacante din instanţele judecătoreşti.

A avut o apaţie în presa locală, participând, alături de deputatul Constantin Avram, la Bursa locurilor de muncă, eveniment organizat în Oneşti.

Tataru-DanDan Tătaru

În luna mai, senatorul s-a aflat printre iniţiatorii următoarei propuneri legislative: Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea legii nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.

Senatorul nu a susţinut declaraţii politice, întrebări sau interpelări în luna aprilie. Totodată, nu a fost menţionat în niciun articol de presă.

Deputați

Avram-ConstantinConstantin Avram

Deputatul a susţinut în luna mai 3 declaraţii politice intitulate: „Arestul preventiv este act de justiţie sau pedeapsă?”, „Infrastructura rutieră, veşnica problemă!” şi „Despre votul electronic”.

Totodată, a participat, alături de senatorul Vasile Nistor, la Bursa locurilor de muncă, eveniment organizat în Oneşti.

Ciubotaru-Lucian-ManuelLucian Ciubotaru

În luna mai, deputatul s-a aflat printre iniţiatorii următoarei propuneri legislative: Propunere legislativă pentru completarea art.32 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2005 privind protecţia mediului.

Deputatul nu a susţinut declaraţii politice, întrebări sau interpelări în luna aprilie. Totodată, nu a fost menţionat în niciun articol de presă.

Iancu-IulianIulian Iancu

În luna mai, deputatul s-a aflat printre iniţiatorii următoarei propuneri legislative: Propunere legislativă privind dezvoltarea finanţărilor participative (crowdfunding).

Deputatul nu a avut declaraţii politice, întrebări sau interpelări în luna aprilie. A susţinut două conferinţe de presă: despre politicile de eficiență energetică şi despre creşterea disciplinei în construcţii, alături de Liviu Dragnea.

Marcu-VioricaViorica Marcu

În luna mai, deputatul s-a aflat printre iniţiatorii următoarei propuneri legislative: Propunere legislativă pentru completarea art.32 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2005 privind protecţia mediului.

Nu a susţinut declaraţii politice, întrebări sau interpelări în luna mai. Deputatul a fost menţionat în presa naţională şi locală, participând la o lansare de carte în comuna Odobeşti şi, alături de colegii săi din PNL, la o conferinţă de presă pe tema pregătirii următoarelor alegeri locale. Mai mult, a oferit o declaraţie cu privire la situaţia implementării Proiectului European „Creare şi modernizare spaţii verzi”.

Melinte-IonIon Melinte

În luna mai, deputatul s-a aflat printre iniţiatorii următoarei propuneri legislative: Propunere legislativă pentru completarea Legii serviciului de alimentare cu apă şi canalizare.

Nu a susţinut declaraţii politice, întrebări sau interpelări în luna mai. A fost menţionat în mai multe articole din presa naţională, întrucât s-a aflat printre iniţiatorii a două proiecte de lege care reglementează ca hipermarketurile să acorde spaţii pentru produsele alimentare tradiţionale şi ca persoanele cu imobile neracordate la reţeaua de canalizare să facă dovada nepoluării solului. Totodată, comisia parlamentară din care face parte s-a împărţit în două noi subcomisii, deputatul aparţinând Subcomisiei pentru analiza situației din Agenția Domeniilor Statului.

Necula-CosminCosmin Necula

În luna mai, deputatul s-a aflat printre iniţiatorii următoarelor propuneri legislative:

Deputatul a susţinut două declaraţii politice privitoare la necesitatea unei reforme structurale în învăţământ şi la caracterizarea „demagogului” de pe scena politicii româneşti.

Acesta a susţinut o conferinţă de presă despre activitatea reprezentanţilor PSD în Consiliul Local. Totodată, a fost menţionat în presa în presa naţională şi locală, acordând un interviu la postul de televiziune EuroTV Bacău şi exprimându-şi opinia cu privire la Proiectul legii parteneriatului civil.

Palar-IonelIonel Palăr

În luna mai, deputatul s-a aflat printre iniţiatorii următoarelor propuneri legislative:

Deputatul nu a susţinut declaraţii politice, întrebări sau interpelări în luna mai. A participat, alăruri de colegii săi din PNL, la o conferinţă de presă pe tema organizării viitoarelor alegeri locale.

Smarandache-Miron-AlexandruMiron Smarandache

Deputatul a susţinut un număr de 3 declaraţii politice în plenul Parlamentul intutulate „Să avem grijă de tinerii noştri excepţionali”, „Să lăsăm instituţiile statului să lucreze” şi „Alegerile locale de anul viitor, organizate în spiritul transparenţei şi a competiţiei egale”.

Totodată, acesta a adresat reprezentanţilor Guvernului un număr de 7 întrebări şi interpelări. Astfel, acesta a solicitat doamnei Preşedinte a Casei Naţionale de Pensii Publice recalcularea pensiei unui cetăţean al judeţului Bacău, Ministrului Fondurilor Europene aplicarea „Acordului de Parteneriat” în vederea accesării fondurilor şi Ministrului Mediului, Apelor si Pădurilor detalii cu privire la desfăşurarea Programului Rabla 2015 în judeţul Bacău. Totodată, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost întrebat despre dispariţia centrelor de sacrificare din judeţul Bacău şi despre bulversarea activităţii micilor producători agricoli din judeţ. Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice i-au fost solicitate răspunsuri cu privire la organizarea concursurilor pentru conducerea IŞJ Bacău şi la bulversarea sfârşitului de an şcolar.

Sova-LucianLucian Şova

În luna mai, deputatul s-a aflat printre iniţiatorii următoarelor propuneri legislative:

Nu a susţinut declaraţii politice, întrebări sau interpelări în luna mai. A fost menţionat în presa naţională şi locală, întrucât a participat la Conferinţa de transport, organizată în Timişoara şi a aprobat, alături de colegii săi din Parlament, Regulamentul privind transportul pe căile ferate din România.

Vlase-Petru-GabrielGabriel Vlase

În luna mai, deputatul s-a aflat printre iniţiatorii următoarei propuneri legislative: Propunere legislativă pentru modificarea articolului III din Legea nr.83/2015 privind completarea Legii nr.223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil Navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Nu a susţinut declaraţii politice, întrebări sau interpelări. A participat la INTELLIGENCE-SECURITY FORUM (6-7 mai, Viena, Austria), la ceremonia tradiţională de comemorare a victimelor de la complexul lagărelor Mauthausen (10 mai, Austria) şi la Adunarea Parlamentară a NATO (15-18 mai, în Budapesta, Ungaria).

Vreme-ValerianValerian Vreme

Deputatul nu a susţinut declaraţii politice, întrebări sau interpelări în luna mai. A fost menţionat în presa naţională şi locală, întrucât s-a aflat printre iniţiatorii proiectului de lege intitulat „Primul loc de muncă” şi a participat la „Marşul Absolvenţilor”, eveniment organizat în Oneşti. Totodată, începând cu această lună se află, din nou, în atenţia DNA, întrucât este suspectat că s-ar fi folosit în interes personal de infrastructura Poştei.

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.