Vreme Valerian – Trei rânduri de alegeri, trei rânduri de promisiuni. Ce urmează?

Domnul Valerian Vreme:

Mulţumesc, domnule preşedinte.

Declaraţia mea politică se intitulează: “Trei rânduri de alegeri, trei rânduri de promisiuni. Ce urmează?”

Domnule preşedinte,

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Alegerile au trecut. Românii s-au ales, printre altele, cu podul plin de promisiuni, care mai de care mai zgomotoase, cât să le-ajungă până la următoarele alegeri.

Şantierele începute pe drumurile patriei parcă s-au evaporat. Din 2012 încoace, când actualul guvern a închis – oprit – licitaţia pentru Drumul judeţean 119 Oneşti – Gura Văii – Dumbrava, au trecut trei runde de alegeri – locale, parlamentare şi europene. Aşadar, trei rânduri de promisiuni doar în ultimii doi ani.

În loc să fi dus la capăt licitaţia aflată în formă finală pe SEAP şi să rezolve situaţia unuia din cele mai deteriorate drumuri din ţară, actualii guvernanţi au amânat la nesfârşit lucrările. Da, oricât de cinic ar părea, până şi drumurile României au culoare politică.

Locuitorii comunei Gura Văii aşteaptă, se pare, şi al patrulea rând de promisiuni, iar eu, ca parlamentar, aştept răspuns la cele două interpelări depuse pe această temă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi la Consiliul Judeţean Bacău, deşi eu personal nu aştept neapărat explicaţii, ci ca mult aşteptatul şantier să-şi deschidă porţile.

Există motivaţii solide, atât din punct de vedere social, cât şi economic. Locuitorii comunei sunt privaţi de facilităţi de transport, afacerile în zonă sunt în scădere, iar elevii care fac naveta, de multe ori, trebuie să parcurgă distanţa până la oraş pe jos. Nu în ultimul rând, odată reabilitat respectivul drum, ar reprezenta o alternativă pentru legătura Oneşti-Bacău.

Argumentul politic, când este vorba de oameni, ar trebui să dispară. În definitiv, despre asta e vorba în democraţia europeană.

Vă mulţumesc.

Deputat Valerian Vreme, Colegiul nr.6, Bacău.

Mulţumesc.

Media
No rating yet

Comments are closed.