Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD) în colaborare cu Asociația Un Zâmbet Bacău au organizat în perioada 11-14 decembrie 2014, prima dintre cele două sesiuni de training care au avut ca și obiectiv dezvoltarea spiritului civic al participanților și stimularea implicării acestora în comunitatea băcăuană.

Training2

Primul training a avut tema “Mecanisme de influenţare a procesului decizional de la nivel local şi central – Lobby şi Advocacy” și a avut ca grup țintă ong-urile din județul Bacău. În cadrul acestui training au fost reprezentate 11 ong-uri băcăuane precum: Asociația Oblio, Asociația Sindrom Down, Asociația Clubul “Expresia Ideii” din Onești, Asociația Institutul pentru Dezvoltare și Inovare (IDEI) Comănești, Grupul de Acțiune Noi#Bacău, Fundația Vasile Alecsandri, Asociația pentru Dezvoltare Activă (ADA), Asociația pentru Promovarea Dezvoltării Personale, (APDP), Centrul European pentru Strategii Durabile, Asociația Un Zâmbet Bacău și Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD).

Pe parcusul celor 4 zile, cei 20 de participanți împreună cu Maria Hudema – trainer specializat în advocacy și membru fondator al Corpului Profesionistilor in Lobby, au parcurs etapele unei campanii de advocacy și au aflat cum pot gestiona relația cu presa. De asemenea acesția au învățat să utilizeze intrusmente precum: legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică și audierea publică.

Training3

La finalul sesiuni de formare au rezultat 3 idei de politică publică și un amendament la Legea 448/2006 privind privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, pentru care urmează să se realizeze o serie de acțiuni menite să ducă la implementarea acestor idei la nivelul comunității băcăuane. Printre acestea se numără: dezvoltarea unui centru de tineret în municiupiul Bacău, piste pentru bicicliștii din orașul Bacău precum și o campanie pentru restaurarea, renovarea și întreținerea caselor memoriale din județul Bacău.

Pe parcursul anului 2015, în cadrul proiectului Cetățeni Activi pentru Bacău va mai fi  organizată o sesiune de formare „Mecanisme de influenţare a procesului decizional de la nivel local şi central – Lobby şi Advocacy”. Pentru a fi informat cu privire la oportunitățile de formare din cadrul proiectului „Cetățeni Activi pentru Bacău”, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul proiectului sau la pagina de facebook “Cetățeni Activi pentru Bacău”.

Activitatea a fos organizată sub egida proiectului “Cetățeni Activi pentru Bacău”, proiect finanțat prin prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.