10872579_824620070931230_1284627661_nOdată ajuns/-ă în Autogara Bacău, fără să îți dorești, te îngrozeşti de situația pe care o întâlnești. Condiții minime – de asta au parte călătorii. Totul este foarte vechi, lipsește curățenia, nemaivorbind chiar că și unele microbuze sunt insuportabil de murdare.

Nu există nici un fel de condiții la toaleta publică. Miros cutremurător pe care oamenii trebuie să îl suporte pentru că nu se face curat. Plus că nici săpun nu găsești pentru a te spăla pe mâini. Responsabilii clădirii susțin că se face totuși ordine și femeia de serviciu mereu are grijă ca totul să fie curat.

Autogara lasă de dorit şi la partea de organizare. Sunt multe curse care trec prin autogară, dar nu poţi găsi nici o informaţie concretă despre ora şi traseul curselor ce pleacă sau trec prin orașul nostru.

De exemplu, despre cursa Brasov-Chișinău care trece zilnic prin autogara Bacău, cei de la ghişeul de informaţii nu deţin niciodată nicio informaţie, deşi şoferii susţin că sunt obligaţi să îşi anunţe orarul. De multe ori oamenii așteaptă „la ghici” transportul în autogară pentru că nu au de unde afla ora exactă.

În sala de așteptare mai bine nu intri. Mereu aglomerată, este și un loc în care riști să dai de persoane care încearcă, în diverse moduri, să creeze situații neplăcute celorlalți călători. Cea mai sigură soluție pentru un călător este aceea de a sta afară, în frig, așteptând autocarele.

De asemenea, condițiile care le sunt oferite pasagerilor lasă la fel de mult de dorit. Microbuzele sunt murdare și nimeni nu vede o problemă în asta. Praful și mizeria sunt la ordinea zilei. Sigur însă că prețul nu este direct proporțional cu serviciile oferite. Plătim, ca și în alte cazuri, sume comparative cu cele din vestul Europei,  pentru servicii balcanice.

Noi credem că aceste condiții se pot și trebuie să se schimbe, pentru confortul și siguranța călătorilor băcăuani!

Sursă foto: Inainte.eu

Autori:

Sabina Roibu, Voluntar Comunicare

Emilia Gherguț, Voluntar Comunicare

Media
No rating yet

Comments are closed.