10849730_798369396889760_7057912708324811860_nPe data de 08 decembrie 2014 a fost organizată acțiunea caritabilă „Hai să jucărim!”, ce a avut loc la Sala Sporturilor din Bacău, începând cu ora 18.00. Aceasta a dorit înglobarea unei activități sociale în mediul sportiv, prin prisma ultimului meci al echipei de handbal masculin Știința Municipal Dedeman Bacău. Principiul acestui eveniment a fost următorul: aveai la tine o jucărie de pluș pe care o lăsai la intrare și accesul la meci era gratuit. Scopul a fost de a-i face fericiți pe copiii defavorizați.

Proiectul a fost organizat de Colegiul Național Ferdinand I și inițiat de directorul Departamentului de Sport, Horia Alexoae. Jucăriile au fost colectate la intrare pentru ca apoi să fie făcute cadou copiilor nevoiași din întreg județul. Toti participanții au fost rugați ca după ultimul fluier al arbitrului să arunce jucăriile pe teren. S-a propus să se adune un număr de 1000 de oameni și s-au colectat peste 700 de jucării.

Sala a fost plină, iar ca urmare, inițiativa a fost un succes! Este primul eveniment de acest gen din Bacău, iar aducerea cauzelor sociale în plan sportiv a însemnat un mod nou de creștere a conștientizării publicului, în special a celui sportiv, în ceea ce privește cauzele sociale din județul Bacău.

Evenimentul poate fi vizualizat accesând următorul link https://www.youtube.com/watch?v=H-4UPLGLxkM

Jos Pălăria pentru cei care au derulat campania și pentru premiera din spațiul sportiv băcăuan pe care au creat-o!

Sursă foto: Pagina de Facebook a evenimentului

Autori:

Sabina Roibu

Emilia Gherguț

Media
No rating yet

Comments are closed.