Parlamentul României este prea mic și cu activități plictisitoare pentru unii dintre aleșii noștri. Astfel, în 2009, a fost înființată Subcomisia pentru Spațiu, la o inițiativă a fostului ministru Relu Fenechiu, acum aflat în închisoare unde își ispășește pedeapsa pentru faptele de corupție din dosarul „Transformatorul”. Aceasta se află în subordinea Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor. „Poate crede cineva că ne-am propus să trimitem oameni în cosmos. Ei bine nu. Aici este vorba de reglementarea mai multor chestiuni care au legătură cu activitatea informaţională, sateliţi, mediu, schimbarea climei, transporturi etc. Normal ar fi fost, aşa cum se întâmplă şi în celelalte ţări europene, ca membrii subcomisiei să vină dinspre mai multe domenii – mediu, justiţie, economie”, spunea atunci Fenechiu.

Obiectiv ambițios pentru 2016: să dețină președinția entității interparlamentare a subcomisiilor de spațiu din Europa.

Acum, președintele subcomisiei pentru Spațiu, Valerian Vreme (UNPR), a afirmat că această subcomisie se reunește săptămânal și că la începutul lunii octombrie va avea loc, la București, o întâlnire cu celelalte subcomisii parlamentare de spațiu din alte state europene. Întrebat care sunt atribuțiile subcomisiei de spațiu, Valerian Vreme a răspuns: „Probleme legislative legate de spațiul cosmic, legate de accesul la sateliți, accesul României la stația spațială, accesul cosmonauților români la această stație, ca să vă ofer doar un exemplu”.

De asemenea, el a precizat că această comisie este „o entitate legislativă a politicii de spațiu și a tehnologiei spațiale în România”. Valerian Vreme a mai spus și că, pentru 2016, și-a propus un obiectiv ambițios: își dorește ca România să dețină președinția „entității interparlamentare” a subcomisiilor de spațiu din Europa.

Sursa: evz.ro. Citeşte continuarea aici.

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.