– Când ati fost prezent la deschiderea anului scolar la noi, in Colegiul National “Vasile Alecsandri”, am aflat ca ati fost elev al colegiului. Cum sunt inca eleva la aceasta institutie scolara, m-am gândit, cu permisiunea dvs. , sa va adresez câteva intrebari.

– Cu mare placere! Sunt legat de acest colegiu, mi-am inceput formarea pentru viata si sunt incântat sa–ti raspund, suntem oarecum colegi.

– Ce amintiri va leaga de anii de liceu? Puteti sa ne relatati o întâmplare care v-a ramas vie în memorie din acea perioada ?

– Mi-au ramas multe amintiri din anii de liceu. A fost perioada in care mi-am definit optiuniunile de viitor. Eram elev la profilul chimie-biologie, sperând ca voi urma medicina, dar aveam cele mai mari note la limba si literatura româna, istorie, discipline umaniste. Pe de alta parte, m-am confruntat cu ultimele convulsii ale sistemului de invatamânt postdecembrist. In momentul respectiv, am reusit sa devin un lider informal al clasei mele, având o atitudine “antisistem”. Mi-am dat seama ca ceea ce ti se ofera ca sistem, poate sa nu raspunda asteptarilor tale si ale semenilor, ca lupta cu “vechiul” s-ar putea sa-ti ofere posibilitatea de a descoperi variante mult mai bune. M-am confruntat cu “drama” tuturor elevilor care nu gasesc placerea de a studia anumite discipline, continuturi, lipsa de motivatie pentru obiecte de invatamânt care, noua ni se parea, nu ne ajuta sa ne dezvoltam, lucru care se regaseste si in prezent.

Sursa: desteptarea.ro. Citeşte continuarea aici.

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.