Smarandache Miron Alexandru – Sinaxa Preoţilor din Protopopiatul Moineşti, un eveniment înălţător organizat de P.S. Ioachim Băcăuanul

Intervenţie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedinţă

Domnul Miron Alexandru Smarandache:

“Sinaxa Preoţilor din Protopopiatul Moineşti, un eveniment înălţător organizat de P.S. Ioachim Băcăuanul”

Am participat zilele trecute, la Biserica “Izvorul Tămăduirii” din Dărmăneşti, în ziua pomenirii sfântului sfinţit mucenic Haralambie, la Sinaxa Preoţilor din Protopopiatul Moineşti. Evenimentul a fost onorat de prezenţa Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, şi a cuprins sfânta liturghie, la care au participat 90 de preoţi, precum şi lansarea a trei cărţi ale PS Ioachim. Întâlnirea a cuprins şi dezbateri despre aspecte duhovniceşti şi administrative, precum şi temele 2014 -“Anul omagial Euharistic” (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi 2014 – “Anul Comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”. Lucrările P.S. Ioachim Băcăuanul au fost prezentate de somităţi din domeniu, precum pr. prof. dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie “Dumitru Stăniloaie” din Iaşi, prodecanul Gheorghe Petraru şi prorectorul Gheorghe Popa.

Am fost onorat să fiu invitat şi să particip la acest eveniment de mare ţinută, în care Preasfinţitul Ioachim a îmbinat de o manieră înălţătoare latura creştină, spirituală a sfintei liturghii, cu cea culturală, laică a lansării ultimelor sale scrieri. Sinaxa Preoţilor din Protopopiatul Moineşti a fost un bun prilej de a constata cu bucurie că ortodoxia din Moldova îşi urmează menirea sfântă de veacuri, cea de a fi aproape de oameni şi de problemele lor.

Media
No rating yet

Comments are closed.