Smarandache Miron Alexandru – Să încurajăm elevii merituoşi din satele noastre

Intervenţie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedinţă

Domnul Miron Alexandru Smarandache:

“Să încurajăm elevii merituoşi din satele noastre”

Am participat la sfârşitul săptămânii trecute la o serie de întâlniri cu oamenii din colegiul meu, Moineşti-Comăneşti-Dărmăneşti, printre care şi la o festivitate desfăşurată la Primăria comunei Poduri. Manifestarea a fost prilejuită de rezultatele excelente ale elevilor şcolilor din comuna Poduri, care au obţinut în acest an premii la concursurile naţionale. Cu acest prilej, am premiat elevii Şcolii generale cu clasele I-VIII din satul Bucşeşti, aparţinător comunei Poduri, care au câştigat premiul I la un concurs internaţional de fotografie desfăşurat la Iaşi.

Înaintea Sfintelor Sărbători ale Paştelui, am vrut să le aduc un strop de bucurie acestor copii minunaţi, precum şi profesoarei acestora, Elena Ciosu, pentru rezultatele excelente obţinute atât la învăţătură, cât şi la concursurile naţionale la care au luat parte. După cum se ştie, încurajarea elevilor din colegiul pe care-l reprezint în Parlament constituie un obicei pentru mine, deoarece sunt convins că tânăra generaţie are nevoie de susţinere şi sprijin, nu doar din punct de vedere moral, ci şi material. Este vorba despre elevi eminenţi, care şi-au depăşit adeseori condiţia de “copii de la ţară”, obţinând performanţe meritorii în competiţii deloc uşoare, cu şcolari proveniţi din medii mult mai evoluate.

De asemenea, m-am aflat în aceste zile şi în mijlocul copiilor din Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) nr. 2 Comăneşti, cu ocazia acţiunii “Învaţă să dăruieşti!”, iniţiată de cadrele Centrului, oferind cadouri în pragul Sărbătorilor de Paşte copiilor bolnavi de autism de aici. Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2 Comăneşti găzduieşte copii cu nevoi speciale, cu dizabilităţi severe, cu afecţiuni senzoriale şi neurologice, autişti, ADHD sau sindromul Down etc, proveniţi atât din Comăneşti, cât şi din localităţile învecinate. Ca de obicei, reîntâlnirea cu copiii din Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2 Comăneşti a fost plăcută şi emoţionantă. Am vrut să le fac o mică bucurie, pentru a mai uita de problemele loc zilnice, a fost un gest creştinesc făcut cu prilejul apropierii marii Sărbători a Învierii Domnului. Mulţumesc cadrelor didactice şi întregului personal de la CSEI nr. 2 Comăneşti pentru eforturile făcute în spiritul dezvoltării acestor copii.

Deşi statul are dificultăţi în a susţine performanţele şcolare, eu personal vreau să încurajez elevii merituoşi, ori de câte ori îmi stă în putinţă. Elevii din Bucşeşti şi Comăneşti sunt un exemplu pozitiv şi pentru alţi copii, care trebuie să ştie că rezultatele bune şi perseverenţa le pot fi recompensate până la urmă, nu doar de către instituţiile statului. Sunt mândru de aceşti copii şi le urez să continue la acelaşi nivel înalt şi în viitor.

Media
No rating yet

Comments are closed.