Smarandache Miron Alexandru – Pactul cu «diavolul» rupe USL şi aruncă în agonie românii

Intervenţie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedinţă

Domnul Miron Alexandru Smarandache:

“Pactul cu “diavolul” rupe USL şi aruncă în agonie românii”

Propunerea primului-ministru Victor Ponta privind desemnarea doamnei Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA constituie începutul destrămării Uniunii Social-Liberale. Premierul a căzut în cursa întinsă de preşedintele Traian Băsescu, trădându-şi astfel aliaţii prin numirile propuse peste noapte la DNA şi Parchetul General. Răzgândirea bruscă a liderului PSD nu a survenit în baza propriilor convingeri, aşa cum domnia sa arăta, adevăratul motiv fiind o schimbare de macaz politic, pentru abordarea anului 2014 cu un candidat propriu la Preşedinţia României.

Este evident pentru oricine înţelege puţin din politica de cumetrie dâmboviţeană că termenii de funcţionare a USL vor fi, de acum încolo, radical modificaţi. Ponta s-a făcut frate cu “diavolul” pentru a trece puntea neîncrederii românilor în ceea ce au votat anul trecut. Aşa cum bine spunea domnul Dan Diaconescu, USL şi PDL sunt aceeaşi… Mărie, cu altă pălărie, pentru a mă exprima diplomatic.

Ce au făcut şefii USL după ce românii i-au mandatat să scape de Băsescu? Au început să coabiteze cu el. Nici nu mai contează că Ponta spune “hăis” şi Antonescu “cea”. Ceea ce rămâne este realitatea conform căreia USL, prin aripa Ponta-PSD, au înşelat încrederea celor 7,4 milioane de români care au votat astă-vară pentru ca Băsescu să plece. Tocmai stindardul luptei în justiţie al regimului Băsescu, doamna Kovesi, a fost pusă acum de Ponta şefă la DNA, să lupte împotriva cui oare?…

USL continuă, prin coabitarea sa cu Traian Băsescu, răul făcut românilor de guvernările PDL. Românii sunt minţiţi, umiliţi şi batjocoriţi de USL, iar adevăratele probleme ale cetăţenilor acestei ţări nu sunt pe agenda guvernului, la aproape un an de când această alianţă de conjunctură a ciolanului s-a instalat la putere. De fapt, asistăm acum la o conducere Băsescu-Ponta, cu Antonescu şi Voiculescu pe post de martori vinovaţi, un fel de ţinători ai “lumânării”, într-o piesă jalnică de circ fără pâine, din care singurii învinşi sunt românii.

Sper din suflet că românii se vor trezi, în cele din urmă, şi vor reuşi să îşi utilizeze voturile aşa cum trebuie, pentru a nu trăi, din nou, “mai bine”, aşa cum li se tot promite zadarnic de aproape zece ani. În caz contrar, ne merităm cu toţii soarta…

Media
No rating yet

Comments are closed.