Smarandache Miron Alexandru – [Mişcarea Populară], un sfârşit nedemn pentru Traian Băsescu

Intervenţie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedinţă

Domnul Miron Alexandru Smarandache:

„«Mişcarea Populară», un sfârşit nedemn pentru Traian Băsescu”

Aşa-numita Fundaţie „Mişcarea Populară”, lansată în eter şi în dezbateri publice zilele trecute, încearcă de fapt să abată atenţia opiniei publice de la o certitudine demonstrată în ultimii ani. Vorbim despre o aşa-zisă platformă în care cetăţenii pot aduce sugestii şi completări, iar finalizarea programului va fi realizată după analiza propunerilor ce vor fi transmise, aşa cum li se promite eronat românilor.

În realitate, Fundaţia „Mişcarea Populară” reprezintă o ultimă încercare, disperată, de altfel, a preşedintelui de tristă amintire Traian Băsescu de a se relansa în atenţia românilor. Vorbim despre un preşedinte ilegitim, un preşedinte suspendat de facto, un şef al statului nerecunoscut de marea majoritate a românilor prezenţi vara trecută la referendumul organizat pentru demiterea sa. Această fundaţie, înregistrată de ceva vreme de una din fiicele preşedintelui, reprezintă un nou „balon de săpun” aruncat de Băsescu în ochii electoratului. Întâmplare „întâmplătoare” legată de apariţia acestui curent nealiniat politic, pur şi imaculat, constituie o altă încercare desuetă a lui Traian Băsescu de a recuceri procentele pierdute din electoratul românesc.

Din păcate, însă, electoratul român nu s-a maturizat! Odată cu trecerea timpului de la evenimentele din decembrie 1989, românii ar fi trebuit să înţeleagă şi să conştientizeze din ce în ce mai pozitiv rolul democraţiei într-un stat european membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană şi Pactul Nord-Atlantic. În ciuda prezenţei încă reduse la urne, românii au arătat în ultima perioadă că nu sunt perfect conştienţi de misiunea pe care o au în faţa unor decizii electorale importante. La toate alegerile de anul trecut au luat decizii pripite, votând masiv USL, pedepsindu-i astfel pe cei care le-au ştirbit demnitatea şi le-au băgat mâna în buzunare în ultimii ani, fără a se gândi la teoria conform căreia „se poate şi mai rău”, aşa cum le demonstrează acţiunile lipsite de clarviziune şi predictibilitate ale actualului Guvern.

Fundaţia „Mişcarea Populară” a lansat în dezbatere publică „o serie de elemente de răspuns, precum şi o serie de teme de reflecţie”. Să fim serioşi! Cui i se poate adresa o asemenea mişcare? Poate doar adepţilor lui Traian Băsescu şi acoliţilor lui, pierzători în duelul pentru conducerea PDL-ului. Această aşa-zisă fundaţie se va transforma în cel mai scurt timp în partid politic, care va participa la viitoarele alegeri din România.

Pe cine încearcă să mai păcălească Traian Băsescu? Evident, pe cei care încă mai cred în ceea ce a fost el! Pe cei care-l iubesc din… „istorie”. În niciun caz pe oamenii realişti, pe românii de bună-credinţă, care nu au uitat dezbinarea şi ura propovăduită de Băsescu şi acoliţii lui în ultimii ani, în locul sloganului „Să trăiţi bine!”…

Fundaţia „Mişcarea Populară” este, în fapt, continuarea cu deznodământ nefericit a afirmaţiei deja consacrate „Adio PD, adio PDL”. Prin „Mişcarea Populară”, Traian Băsescu îşi ia definitiv „adio” de la români, pe care i-a adus în pragul disperării materiale şi morale, pe care i-a subjugat din punct de vedere material, moral şi spiritual. „Mişcarea Populară” este o încercare jalnică a lui Băsescu de a-şi revitaliza propriile nereuşite. Este, de fapt, sfârşitul nedemn al lui Traian Băsescu în politica românească!

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Comments are closed.