Smarandache Miron Alexandru – Facerea de bine şi Toma… necredincioşii!

Intervenţie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedinţă

Domnul Miron Alexandru Smarandache:

“Facerea de bine şi Toma… necredincioşii!”

Fără să doresc să deschid o pagina de polemici de la această tribună parlamentară, trebuie să fac câteva precizări pentru unii cetăţeni care şi-au făcut un prost obicei de a contesta absolut totul, chiar şi lucrurile bune. Astfel, am fost atacat pe nedrept că am fost într-o excursie la unele locuri sfinte ale neamului românesc, împreună cu oamenii din comuna Poduri. Prezenţa mea acolo a fost exclusiv din dorinţa de a fi două zile în mijlocul oamenilor, de a le afla problemele şi de a încerca să înţeleg mai bine ceea ce ar trebui să fac în interesul lor. În acest pelerinaj au fost oameni din diferite categorii sociale: învăţământ, sănătate, administraţie, servicii, pensionari, deci o reprezentare fidelă a societăţii. Faptul că am acceptat invitaţia de a merge împreună în acel pelerinaj le conferă acestor oameni încrederea necesară că au un reprezentant în Parlament pe care chiar îl interesează problemele lor.

Am mai fost atacat cu privire la votul recent din Parlament, pe tema majorării veniturilor medicilor, profesorilor şi aleşilor locali. Le reamintesc respectuos acelor cârcotaşi că Guvernul Boc a tăiat pensii şi salarii, iar Guvernul Ponta le-a readus la nivelul iniţial. Mai mult, acest Guvern a majorat salariul minim pe economie de la 850 la 900 lei, măreşte pensiile şi creşte salariile din sănătate, învăţământ şi administraţia locală.

În ce mă priveşte, las la latitudinea cetăţenilor din colegiul meu să îmi spună cum ar fi mai bine să procedez? Să fiu prezent permanent în mijlocul oamenilor, să am patru cabinete parlamentare în colegiu, să încerc tot timpul să ajut oameni, instituţii, de multe ori chiar din buzunarul propriu, sau să procedez aşa cum au făcut toţi foştii parlamentari din Colegiul Moineşti-Comăneşti-Dărmăneşti-Poduri, pe care nu i-a interesat, pe perioada mandatului lor, ceea ce se întâmplă în acest colţ de ţară. Am fost 20 de ani petrolist, am trăit şi am muncit cu oamenii de acolo, chiar mă interesează în mod real ce se întâmplă în zonă. Fără falsă modestie, spun că sunt mulţumit de munca mea, atât în Parlament, cât şi în teritoriu, iar dacă unora nu le convine că eu chiar muncesc, nu le rămâne decât să mă trateze cu ignoranţă. Respect orice dorinţă a oamenilor de bună-credinţă, cred că dezbaterile şi controversele pot fi constructive, dar fac un apel la toţi “Toma necredincioşii”, observaţiile să le facă în cunoştinţă de cauză, să nu vorbim doar aşa, pentru a ne afla în treaba!

Media
No rating yet

Comments are closed.