Marcu Viorica – Considerente cu privire la evenimentele petrecute în Ucraina

Intervenţie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedinţă

Doamna Viorica Marcu:

“Considerente cu privire la evenimentele petrecute în Ucraina”

Nu putem rămâne indiferenţi, politicieni sau oameni de rând, la evenimentele şi evoluţiile politice şi militare din Ucraina.

Am urmărit cu sufletul la gură demonstraţiile maraton şi luptele de stradă de la Kiev în urma cărora au fost ucişi oameni nevinovaţi, luptători pentru libertatea şi europenizarea Ucrainei.

Mi-am amintit de zilele fierbinţi din decembrie 1989 din România, dar în cazul Ucrainei, prin fuga lui Ianukovici la Moscova, se scrie un alt scenariu.

Ianukovici s-a întors împotriva propriului popor, are sprijinul unei mari puteri – Federaţia Rusă – care îşi doreşte scindarea Europei pe principiul Divide et impera sau, în limba română, “Dezbină şi stăpâneşte”.

Evenimentele din Ucraina sunt foarte grave, au loc în apropierea noastră, suntem ţară vecină cu Ucraina, suntem ţara situată la frontiera răsăriteană a Uniunii Europene şi NATO şi nu trebuie să uităm că în Ucraina trăiesc peste 250.000 de români băştinaşi, care aşteaptă de la noi măcar să fim ataşaţi cauzei poporului ucrainean – libertatea.

Din aceste considerente şi pentru altele nescrise, subscriu iniţiativei preşedintelui PNL, Crin Antonescu, ca Parlamentul României să adopte o declaraţie prin care România susţine fără rezerve integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei.

Media
No rating yet

Comments are closed.