Academia de Advocacy din Timișoară organizează în Bacău, în perioada 24 – 25 noiembrie 2015, sesiunea de formare cu titlul “M-am decis să mă implic. Am ce să spun, vreau să fiu ascultat și vreau să mi se răspundă. Instrumentele societății civile pentru accelerarea transparenței decizionale în România”.

Asociația Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD) și Cetățeni Activi pentru Bacău sunt parteneri locali ai evenimentului.

Sesiunea de formare este desfășurată în cadrul proiectului Campaniile Coaliției 52 – Conștientiza, Monitorizare, Consolidare, Influențare”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG din România. Evenimentul va avea loc în Bacău, în sala de training a Hotelului Decebal, în intervalul orar 9:00 – 17:00.

Informațiile prezentate se adresează persoanelor care activează în societatea civilă de la nivelul județului Bacău și care doresc să afle metode și tehnici pe care le pot folosi pentru a-și promova cauza în fața decidenților politici.

Participanții în cadrul sesiunilor de instruire își vor însuși abilitățile practice privind implementarea procesului de consultare publică și procedura de audieră publică, formularea și prezentarea opiniei publice, precum și metode de monitorizare a deciziei publice.

Despre trainer:

corina-dragomirescu-advocacyCorina Dragomirescu este fondator al Academiei de Advocacy în cadrul căreia iniţiază, aplică spre finanţare şi coordonează toate proiectele organizaţiei, fiind, de asemenea, implicată activ în toate campaniile de advocacy ale organizaţiei, în consultările publice derulate prin procedura de audieri publice şi în elaborarea de publicaţii de sprijinire a societăţii civile în a-şi apăra interesele: De la Opacitate la transparenţă, Campania de Advocacy – Ghid practic pentru organizaţiile cu membri, Ghidul de organizare a dezbaterilor publice în baza legii nr. 52/2003, Raportul de monitorizare a activităţii parlamentare sunt câteva referinţe din rândul acestora.

Ca membru al Confederaţiei Întreprinzătorilor Particulari din județul Timiş a elaborat proiecte spre finanţare, atât pentru mediul timişorean, cât şi transfrontalier (1995-2001).

A demarat experimentul pilot de incubator de afaceri, punând în practică primul parteneriat public privat din judeţul Timiş – ,Centrul de Inovare şi Incubare Timişoara” (1994). În cadrul acestui program a sprijinit sectorul IMM, în obţinerea de fonduri neramburasabile şi în dezvoltarea afacerilor.

Experienţa acumulată în mediul asociativ a determinat-o să se implice alături de organisme internaţionale (IRIS Center, CHF International, World Learning Romania, Center for International Private Enterprise) în elaborarea de politici publice de creare a unui mediu favorabil dezvoltării socio – economice în România.

A contribuit la elaborarea legilor accesului liber la informaţia publică, a legii transparenţei, a proiectului de lege de declaraţie unică consolidată pentru întreprinderi, a legii aprobării tacite, a declaraţiei pe proprie răspundere, câştigând o bogată experienţă în procesul legislativ şi modul de interferare cu legiuitorii.

Persoanele interesate sunt rugate să transmită Formular de inscriere curs_Bacau și adeverinta apartenenta gr. tinta la adresa sorana.greucean@advocacy.ro până pe data de 19 noiembrie 2015. Agenda sesiunii de formare o puteți accesa aici.

PS: Evenimentul va avea loc în Bacău, în cadrul Hotelului Decebal, în zileled e 24-25 noiembrie, în intervalul orar 9:00 – 17:00. Masa de prânz este asigurată de organizatori, iar transportul persoanelor din afara orașului Bacău este decontat.

Partener Local: Asociația Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD) și Cetățeni Activi pentru Bacău

Media
No rating yet

Comments are closed.