INTERPELARE

Adresată: Domnului Ministru Gabriel Oprea Ministerul Afacerilor Interne

Din partea: Domnului Senator Vasile Nistor Circumscripţia electorală 04 Bacău Grupul Parlamentar Liberal-Conservator Şedinţa Senatului din data de 26.05.2015

Subiect: Focuri de armă rămase nesancţionate.

Stimate domnule ministru,

Prin intermediul interpelării doresc să vă supun atenţiei o situaţie care mi-a fost prezentată din mun. Tecuci, jud. Galaţi.

În cursul zilei de duminică, 24.05.2015 în urma unor altercaţii în trafic, una din maşinile implicate a urmărit cealaltă maşină până la locul de domiciliu. Alţi membrii ai familiei urmăritorilor au fost alertaţi de cele întâmplate, mai exact fii celui în cauză care au venit în ajutor, la domiciliul maşinii urmărite.

O dată veniţi urmăritorii au făcut uz de armă si au tras mai multe focuri, atât asupra conducătorului maşinii urmărite cât şi asupra fratelui acestuia, care se afla în curtea casei şi care nu a avut nicio implicare în şicanările din trafic, acesta din urma fiind împuşcat în picior.

Fratele conducătorului auto a reuşit să facă poze maşinii urmăritorilor şi cu toate că aceştia au furat un telefon pentru a şterge urmele, telefonul cu pozele a rămas la proprietar.

După fuga agresorilor, cu ajutorul pozele din telefonul salvat, victima a sesizat poliţia , care i-a găsit pe făptuitori într-un interval de câteva ore.

Aceştia au fost duşi la poliţie şi după ce au fost intervievaţi au fost eliberaţi.

Având în vedere faptul că au fost mai multe cazuri nesoluţionate cu numeroase semne de întrebare şi că în urma prezenţei corpului de control al Ministerului de Interne la Politia Tecuci s-au luat măsuri, dar care se pare că au fost insuficiente, vă rog să dispuneţi efectuarea unei anchete privind cazul menţionat.

Solicit răspuns scris,

Senator PC

Vasile NISTOR

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.