Adresată: Domnului Eugen Orlando Teodorovici Ministerul Finanţelor Publice

De către: Domnul Senator Marcel Bujor Circumscripţia electorală: Bacău Grup Parlamentar: PSD Şedinţa Senatului din data de: 18.05.2015

Obiectul interpelării: Impozitarea bacşişului şi impozitul forfetar

Stimate domnule ministru,

În data de 15 mai au avut loc consultări pe tema implementării prevederilor referitoare la fiscalizarea bacşişului cu reprezentanţi din segmentul de piaţă al livrărilor la domiciliu şi reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale din industria furnizorilor de servicii de taximetrie. La finalul acestor consultări, s-a decis eliminarea obligativităţii taxării bacşişului, datorită faptului că actuala reglementare nu acoperă toate situaţiile.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2015 modifică şi completează mai multe acte normative, totodată fiind introdusă legiferarea bacşişului, care va fi evidenţiat pe un bon fiscal separat.

Avocatul Poporului a contestat la CCR Ordonanţa bacşişului, deoarece afectează drepturi fundamentale, ca libertatea economică şi liberul acces la justiţie.

Având în vedere aceste modificări, vă rog să aveţi amabilitatea de a-mi comunica:

  1. Care este data concretă la care eliminarea bacşişului ar putea deveni efectivă?
  2. Cum îşi vor recupera banii firmele sancţionate de ANAF în cazul neemiterii bonurilor fiscale pentru serviciile prestate sau pentru bacşişuri, în condiţiile în care actul normativ prevede că sumele nu vor fi restituite chiar dacă procesul verbal de contravenţie este desfiinţat de instanţă?
  3. Care este strategia introducerii impozitului forfetar pentru sectorul de hoteluri şi restaurante, ţinând cont de faptul că a fost o experienţă neplăcută în trecut pentru mediul de afaceri?

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,

Senator UNPR Bacău,
Marcel Bujor

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.