Bujor-Dumitru-MarcelINTERPELARE

Adresată: Domnului Nicolae Bănicioiu Ministerul Sănătăţii

De către: Domnul Senator Marcel Bujor

Obiectul interpelării: Deficitul de medici de familie în comunele judeţului Bacău

Stimate domnule ministru,

Strategia Naţională de Sănătate 2014-2020 stabileşte direcţiile de acţiune pentru implementarea reformelor şi asigurarea unui management peformant al sistemului de sănătate.

Acelaşi document prevede oganizarea unui sistem de servicii de asistenţă comunitară de bază medico-sociale integrate şi comprehensive destinate în principal populaţiei din mediul rural, precum şi creşterea eficacităţii şi diversificarea serviciilor de asistenţă medicală primară.

Asistenţa medicală primară este asigurată de medici de familie prin cabinete medicale organizate conform prevederilor legale în vigoare.

Comunele din judeţul Bacău se confruntă cu o lipsă acută de medici de familie, un singur medic fiind nevoit să monitorizeze starea de sănătate a locuitorilor din două-trei sate, uneori şi mai multe.

Având în vedere deficitul de medici de familie existent în mediul rural, vă rog, domnule ministru, să-mi precizaţi ce măsuri aveţi în vedere pentru suplimentarea şi motivarea personalului medical în mediul rural, în scopul funcţionării sistemului sanitar şi respectarea drepturilor pacienţilor.

Solicit răspuns scris.

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.