Nistor-VasileÎNTREBARE

Adresată: Domnului ministru Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministerul Educaţiei Si Cercetării Ştiinţifice

Din partea domnului Senator Vasile Nistor

Subiect: Eficientizarea studiului informaticii în şcolile româneşti

Stimate domnule ministru,

In prezent, România ocupă ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte competenţele digitale ale populaţiei, iar procentul specialiştilor autohtoni în Tehnologia Informaţiilor este cel mai mic din UE. Deşi numărul de laboratoare de informatică din şcoli a crescut în ultimul deceniu, programele folosite de liceenii români nu sunt actualizate, iar cei ce doresc să urmeze studii în domeniul IT, sunt nevoiţi să se înscrie Ia cursuri private pentru a putea face faţă cerinţelor facultăţilor de profil. De asemenea, în timp ce elevii de liceu din România învaţă limbaje de programare abia în anii terminali, copii din celelalte state au parte de cursuri asemănătoare încă din clasele primare.

Industria IT din România are nevoie în continuare de specialişti cu im nivel de pregătire cel puţin la fel de bun ca cel din restul ţărilor europene, iar acest lucru va fi posibil doar dacă competenţele digitale ale copiilor noştri vor fi îmbunătăţite considerabil.

De aceea, vă întreb cu respect domnule ministru, ce măsuri va lua ministerul condus de dumneavoastră în vederea eficientizării studiului informaticii, atât la nivelul învăţământului primar, cât şi cel secundar?

Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc!

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.