Adresată: Doamnei ministru Rovana Plumb, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice

De către: Domnul Senator Marcel Bujorcircumscripţia electorală: Bacău, grup Parlamentar: PSD

Obiectul întrebării: Stadiul Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei

Stimată doamnă ministru,

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţiei a elaborat un proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei ale cărui prevederi sunt de natură să conducă la reducerea perioadei de timp necesar pentru instrumentarea adopţiei, scăderea vârstei la care copilul devine eligibil pentru adopţia internaţională, precum şi la flexibilizarea procedurilor de adopţie atât internă cât şi internaţională, proiectul de act normativ fiind în avizare internă la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Principalele modificări legislative propuse în cadrul acestui proiect sunt: accelerarea demersurilor pentru dobândirea statutului de copil adoptabil, flexibilizarea procedurii de evaluare a adoptatorilor şi introducerea de noi reglementări care să-i susţină în demersul de a adopta, soluţionarea mai rapidă în instanţe a cauzelor legate de adopţie, precum şi procedura adopţiei internaţionale.

Având în vedere necesitatea simplificării cât mai rapide a procedurilor de adopţie, când va fi postat acest proiect de lege pe site-ul instituţiei pe care o conduceţi, ocazie cu care persoanele interesate vor putea transmite eventuale observaţii/propuneri cu privire la dispoziţiile conţinute în proiectul de act normativ.

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,

Senator UNPR Bacău,

Marcel Bujor

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.