Mâine, 22 decembrie 2015, de la ora 9, are loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Bacău. Dacă până acum semnalam faptul că ședințele sunt anunțate cu mare întârziere, iată că acum aparatul de comunicare al primăriei s-a autodepășit în materie de lipsă de transparență: anunță ședințele doar la câteva adrese de email, fără a mai publica informația pe site-ul primărieiprimaria-bacau

(luni, 21 decembrie, ora 14:20, ultima ședință publicată este cea de pe 14 decembrie)

Informația a fost redirecționată către noi de unul dintre bloggerii/ziariștii ce au primit informația direct de la Ion Tomescu (purtătorul de cuvânt al primăriei) și se pare că graba cu care se întâlnesc aleșii mâine are legătură cu proiectele europene neterminate.

Potrivit legii administrației publice, ședințele extraordinare trebuie anunțate cu minim 3 zile înante.

Rămâne de văzut cum vor reacționa consilierii locali, dar și alți politicieni care în ultimul timp s-au declarat mari amatori de transparență. Nu în ultimul rând, știm și că, în urma evenimentelor defășurate la nivel național pe tema transparenței, prefectura a primit sarcini să supravegheze îndeaproape respectarea legii 52/2003 privind transparența decizională, astfel că așteptăm o reacție din partea acestei instituții privind multiplele nereguli ce au loc în Bacău.

Media
No rating yet

1 Response Comment

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.