Spitalul Judetean Bacau a avut un istoric furtunos, dupa nenumarate promisiuni de la aproape toti liderii Romaniei si nenumarate termene de finalizare a lucrarilor. Multe idei de viitor, insa prea putine rezultate palpabile. Ultimul termen limita anuntat de primarul Bacaului a fost anul 2014. Si tot din 2014, Spitalul Municipal ar fi urmat sa faca parte dintr-un holding medical, alaturi de Spitalul de Pediatrie si Spitalul Judetean, pus pe picioare de Primarie si Consiliul Judetean. Primarul Romeo Stavarache admitea, totusi, ca sunt multi factori care pot da peste cap mersul lucrarilor.

La acest moment, spitalul se afla inca in reparatii, ceea ce ii face pe bacauani sa se declare indignati de promisiunile neindeplinite si de galagia pe care o suporta in momentele in care asteapta sa intre in cabinetele medicale. De asemenea, unii oameni se  revolta din cauza ca au parcurs o distanta importanta, din mediul rural, pentru a fi spitalizati, si desi revin deja a doua oara cu aceeasi problema, nimeni nu le acorda atentie si nici nu incearca sa ii ajute.

Un asemenea caz am observat in vizita noastra la locul cu pricina, unde un cuplu intalnit la biroul de informatii solicita sa discute cu cineva care ar putea controla situatia. Au o problema grava, iar sotia avea nevoie de spitalizare si de anumite proceduri urgente de care nu beneficiase din cauza anumitor factori ce tin de administratia interna a institutiei. Este a doua saptamana in care acestia se intorc la spital pentru internare, insa, aparent, dosarul lor este incomplet. Cei doi s-au aratat foarte deranjati de tot ceea ce li se intampla si au zis ca vor bate la usi pana cand vor face dreptate, insa, pana atunci, afectiunea cu care a fost diagnosticata se va agrava.

In pofida acestor dificultati de management a Spitalului, reparatiile cladirii incep sa prinda contur, iar oamenii incep sa spere ca intr-o zi calitatea serviciilor medicale se va ridica la standardele europene pe care le pretinde. Opinia generala ramane aceea ca totul ar putea fi mult mai bine solutionat daca ar exista cineva care ar asculta problemele cetatenilor si lucrurile de care sunt ei deranjati.

Intr-adevar, o schimbare la nivelul aspectului cladrii spitalului este sesizabila; ramane insa de vazut cand vor aparea schimbari la nivelul calitatii serviciilor si cand va disparea frica cetatenilor bacauani de a fi tratati intr-o institutie medicala de stat.

Autor: Sabina Roibu

Voluntar Comunicare in cadrul proiectului „Cetateni Activi pentru Bacau”

Sursa foto: http://www.desteptarea.ro/spitalul-judetean-bacau-va-fi-din-nou-executat-500-000-euro-despagubiri-pentru-un-bolnav/

Media
No rating yet

Comments are closed.