INTREBARE
Adresata: Domnului Viceprim-Ministru Daniel Constantin, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
De catre: Deputat PSD de Bacau, Miron Smarandache.
Obiectul intrebarii: Situatia infiintarii fermelor destinate tinerilor din mediul rural.

Stimate domnule viceprim-ministru,
Agricultura autohtona este inca departe de a satisface pretentiile comunitare, precum si asteptarile producatorilor nostri in materie de acordare a subventiilor si atragerea fondurilor europene. Ne confruntam, dupa cum bine stiti, cu aceeasi imposibilitate cronica de valorificare a produselor de origine animala pe piata europeana de consum. Suntem constienti insa ca procesul de integrare europeana al agriculturii romanesti este greu de indeplinit, dar cu o politica de sustinere si ajutoare consistente acordate fermierilor consider ca agricultura romaneasca se poate alinia in cativa ani la nivelul agriculturii comunitare.
In aceste conditii, va rog respectuos sa-mi raspundeti:
1. Care este strategia ministerului in materie de subventii acordate fermierilor pentru urmatoarea perioada, in speta 2014-2020?
2. Care sunt proiectele derulate de MADR in prezent pentru impulsionarea tinerilor in vederea constituirii de ferme in mediul rural?
3. Cati tineri au fost convinsi in ultimii doi ani sa dezvolte ferme in zona rurala, atat la nivel national, cat si in judetul Bacau?
Solicit raspuns scris.

Deputat PSD de Bacau,
Miron SMARANDACHE

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.