S.C. TRANSPORT PUBLIC S.A. este principalul operator care asigură servicii de transport public în orașul Bacău și în unele comune limitrofe. Acesta pune la dispoziție un număr de zece linii de transport care asigură circulația cetățenilor băcăuani: traseul 3, 3B, 4, 5, 14, 17, 18, 22, 6, 7.

Harta interactivaDeși în unele stații de autobuze găsim harta de circulație a autobuzelor, nu există un orar oficial al transportului public care să poată fi consultat, nici în stațiile de autobuze și nici pe pagina web a companiei. Pe site-ul www.bacau.net se găsesc o serie de comentarii adresate de mai multe persoane persoane, care își exprimă dorința și nevoia de a exista un orar al fiecărei linii. Chiar dacă estimarea exactă a orelor de sosire în stație ar fi dificil de precizat din partea societății de transport, ar putea fi comunicate măcar ora de plecare de la un capăt de linie și ora de sosire la celălalt capăt.

Tranport-publicPentru liniile care leagă orașul de zonele limitrofe, se pare că doar cei care iau aceste curse regulat pot estima o oră la care autobuzul ajunge în stație, însă pentru cineva care este pentru prima oară în oraș sau care ia pentru prima oară un astfel de autobuz, este aproape imposibil de prezis când anume va ajunge acesta în stație.

Deși S.C. TRANSPORT PUBLIC S.A. doreşte să-şi îmbunătăţească continuu performanţele în domeniul transportului public urban şi suburban de persoane”, așa cum se afirmă pe site-ul oficial al companiei de transport www.transportpublicbc.ro, se pare că îngrijirea față de această informare de bază a călătorilor lipsește cu desăvârșire.

Prin urmare, echipa Cetățeni Activi pentru Bacău consideră că Se poate mai bine pentru modul în care compania de transport public băcăuană comunică orarul de mers al autobuzelor cetățenilor.

Autor: Cristescu Noemi, voluntar Comunicare în cadrul proiectului „Cetăţeni Activi pentru Bacău” din partea Asociaţiei Un Zâmbet Bacău.

Sursă foto:

http://www.desteptarea.ro/elevii-bacauani-vor-plati-doar-20-de-lei-pentru-un-abonament/

http://www.bacau.net/informatii-utile/autobuze-bacau/

Media
No rating yet

3 Response Comments

 • BD31 august 2015 at 16:54

  „Chiar dacă estimarea exactă a orelor de sosire în stație ar fi dificil de precizat din partea societății de transport” – pentru RAT Brașov, nu este dificil, și încă de ani buni de zile: http://ratbv.ro/trasee-si-orare/ . Recent, societatea băcăuană și-a făcut cont de Facebook: https://www.facebook.com/TPBacau . Pare-se că mai mult de formă. Au postat (și se tot mândresc cu) harta transportului public din oraș (hartă care nu mai corespunde realității, unele trasee fiind desființate), dar, în momentul în care le fac sesizări și pe Facebook, și prin e-mail, că e nevoie de orar pe site-ul lor, pe contul de Facebook și în stații, tac mâlc.

 • BD23 decembrie 2015 at 22:38

  Priviți hal de răspuns (nu știu cum altfel să-l calific) din partea societății „Transport Public” la întrebarea dacă orarul ce se află pe site-ul primăriei, http://www.primariabacau.ro/fisiere/pagini_fisiere/Xerox_WorkCentre_3220_20150210152448.pdf , este valabil: „SC Transport Public SA Bacau 10.02.2015 e data la care a fost scanat documentul… e din HCL nr 391/ 2003… acum oare e acelasi trafic ca in 2003? Sper sa intelegeti de ce nu raspund la cereri de orar/traseu. e foarte greu daca nu uneori imposibil de respectat…. datorita indolentei traficului bacauan… Va multumim.
  Îmi place · Răspunde · 8 decembrie la 18:37”. În momentul în care le-am răspuns la acest comentariu (redau textul imediat), l-au șters! Oamenii ăștia au uitat de caietul de sarcini? Taie și spânzură ei după cum au chef?
  Iată răspunsul meu către ei: „Într-adevăr, data scanării este 10.02.2015. Însă, documentul scanat NU e conceput în 2003. Dacă vă uitați, spre exemplu, la traseul 4, unul din capetele de linie prevăzute este „Complexul Cora”. În 2003, Complexul Cora NU exista. (Alte exemple, care dovedesc diferența față de 2003: linia 17 – cu traseu diferit în acest document față de 2003; linia 3 – în cazul căreia aveați curse doar pe ore de vârf, iar acum apar curse și în afara acestora). În plus, scanarea, la 10 februarie 2015, a acestui document a venit ca urmare a unei solicitări din partea mea, TOCMAI PENTRU CĂ, PÂNĂ ATUNCI, GRAFICELE DE CIRCULAȚIE AFIȘATE PE SITE-UL INSTITUȚIEI PROVENEAU DINTR-O ANEXĂ LA HCL 391/2003 și nu mai erau de actualitate. Au scos documentul care era afișat până atunci și l-au pus pe acesta. Asta ca răspuns doar la una din precizările dv. Mulțumesc și eu pentru intervenție.”
  Nu vor să pună nici în ruptul capului orarele aferente traseelor: nici în stații, nici pe site-ul lor. Când sesizezi primăria, aceasta doar le trimite o adresă și se spală pe mâini.