stefan cel mare2Lucrările de modernizare, demarate acum mai bine de un an pe strada Ştefan cel Mare, întind la maxim nervii cetăţenilor care locuiesc sau tranzitează zilnic zona. Visul lor de a se bucura de o infrastructură modernă s-a transformat într-un coşmar care pare să nu aibă sfârșit. Proiectul de infrastructură urbană a străzii Ştefan cel Mare a început la începutul lunii aprilie 2014 şi are ca termen de finalizare data de 07 noiembrie 2015. Valoarea sa este de 13.721.625.51 lei şi presupune mai multe lucrări: pavarea trotuarelor, înlocuirea bordurilor, schimbarea reţelor de apă pe o distanţă de 2.800m , crearea de noi locuri de parcare.

Toate aceste modernizări sunt iniţiative lăudabile, însă pentru cei care locuiesc în partea de nord a oraşului, entuziasmul modernizării a dispărut încet, încet. Plimbarea pe trotuare şi străzi este un slalom, iar pe timp de noapte o adevărată aventură.

Pe porţiuni destul de mari, craterele existente pe carosabil şi trotuar nu sunt încojurate cu plasă de protecţie, astfel există riscul ca oricând să te dezechilibrezi şi să cazi în una dintre gropi. Pe lângă acestea, lucrările de pe Ştefan cel Mare paralizează traficul pe kilometri  întregi, distanţa de la mall-ul din zonă până la Curtea de Apel se parcurge, la orele de vârf, în zeci de minute, deşi în mod normal  durează doar câteva minute.

stefan cel mareOamenii se plâng de zgomotul asurzitor şi ritmul încetinit cu care se desfăşoară lucrările. „Tot oraşul este un şantier, se apucă de o sută de lucrări, dar nu se finalizează nimic”, a constat Anca C. „Este bine că se face ceva în cartierul nostru, însă nu ştiu când o să termine, durează de ceva timp şi nu văd niciun semn că s-ar termina prea curând. Pentru noi care trăim în zonă este cam riscant să mergem pe aici, dacă mai ai şi un copil mic sau un căruţ  trebuie să fii foarte atent, să nu se întâmple vreun accident”, a afirmat Lenuţa S.

Şi în mediul virtual cetăţenii sunt nemulţumiţi de ritmul de modernizare a străzii Ştefan cel Mare, într-un comentariu apărut pe site-ul deşteptarea.ro un domn menţionează: Chiar am urmărit ritmul lucrărilor, chiar m-am bucurat că, în sfârşit, a intrat şi cartierul nostru în renovare. Abia aştep să calc şi eu pe trotuare normale, cu pavele, să am iluminat public şi o stradă în care să nu-mi rup maşina. Ce ma intrigă însă e ritmul lucrărilor. Săpăm, stăm, îngropăm ţevi, facem din nou şanţ, vin iar echipe, iar se sapă, iar se îngroapă.

Autorităţiile băcăuane au menţionat, în momentul începerii lucrărilor de  modernizăre, că firma care reface strada Ştefan cel Mare va respecta termenul de finalizare, respectiv 7 noiembrie 2015, rămâne însă de văzut, dacă se va respecta această promisiune făcută locuitorilor orașului.

Până atunci spunem se poate mai bine pentru… ritmul de lucru a refacerii străzilor din oraş! Avem speranța că în curând ne vom putea bucura de trotuare şi străzi moderne în orașul nostru.

Sursă articol: Deșteptarea.ro

Media
No rating yet

Comments are closed.