Necula Cosmin – Comentarii referitoare la diverse probleme de natură etnică

Domnul Cosmin Necula:

Vă mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă.

Înainte de a da citire declaraţiei politice pe care am pregătit-o pentru astăzi, aş vrea să vă spun două cuvinte referitoare inclusiv la cuvintele care au fost spuse de la această tribună cu câteva minute înainte, referitoare la diverse probleme de natură etnică.

Vreau să vă spun că, de la 1918 şi de la Declaraţia de la Alba Iulia, a trecut ceva timp. Dincolo de acest lucru, în momentul de faţă avem Constituţia României care stabileşte şi statuează nişte lucruri. Dincolo de aceste aspecte, să ştiţi că nu am uitat niciodată că existau suficiente personaje care în 1989 se aflau pe lista serviciilor de informaţii ale ţărilor vecine şi care în momentul de faţă militează într-un mod divers pentru autonomii.

Dincolo de acest aspect, vreau să vă aduc aminte articolul 4 din Constituţia României, care garantează tuturor cetăţenilor, indiferent de origine, sex, naţionalitate şi etnie, traiul bun şi decent în cadrul acestui popor.

Dincolo de acest aspect, vreau să vă spun foarte clar că avem o Constituţie pe care trebuie s-o respectăm şi nu este corect ca să ne găsim o justificare politică, din diverse raţiuni, mai mult sau mai puţin corecte.

Media
No rating yet

Comments are closed.