Primarul municipiului Oneşti, Alexandru Cristea, şi edilul oraşului Streşeni din Republica Moldova, Valentina Casian, au semnat duminică documentele ce consemnează aprobările date de consiliile locale privind înfrăţirea între cele două oraşe. Acordul de înfrăţire prevede, printre altele, că Oneşti şi Streşeni vor derula proiecte comune în domeniile educaţiei, culturii, sportului, sănătăţii, asistenţei sociale şi turismului.

Senatorul de Oneşti, Marcel Bujor, preşedintele Comisiei privind românii de pretutindeni din Parlamentul României, a precizat că această înfrăţire va permite oraşului Streşeni accesul la fonduri europene, prin iniţierea în comun cu Oneşti a unor proiecte din programele de finanţare pentru regiuni transfrontaliere.

“Streşeni va fi, în acest fel, mai aproape de Europa vestică”, a arătat senatorul. Deputatul Valerian Vreme, prezent, de asemenea, la ceremonia schimbului de documente privind înfrăţirea dintre Oneşti şi Streşeni, a declarat că este convins că această decizie va da roade cât de curând. El a constatat în timpul unor vizite în Streşeni că “întreaga comunitatea de acolo, cea mai mare parte formată din urmaşii răzeşilor lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, susţine public, fără reţinere, această înfrăţire”. “Cred că exemplul Oneştiului şi Streşenilor ar trebui luat de toate localităţile din Republica Moldova de a se înfrăţi cu localităţi româneşti. Am realiza în comune multe şi ar dovedi multe”, a mai spus Valerian Vreme.

Sursa: administratie.ro. Citeşte continuarea aici.

Media
No rating yet

Comments are closed.