Deputatul PSD Miron Smarandache sprijină agricultorii din Bacău pentru a-și depune cererile de subvenții în localitățile de domiciliu

ÎNTREBARE

Adresată: Domnului Viceprim-Ministru Daniel Constantin, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

De către: Deputat PSD de Bacău, Miron Smarandache.

Obiectul întrebării: Sprijinirea agricultorilor de a-și depune cererile de subvenții în localitățile de domiciliu.

Stimate domnule viceprim-ministru,

Vă aduc la cunoștință situația dificilă a țăranilor români care doresc să intre în posesia subvențiilor acordate în sectorul agricol. Fermierii din județul Bacău mi-au sesizat că întâmpină probleme în ceea ce privește completarea și depunerea cererilor pentru acordarea de subvenții pentru suprafețe agricole utilizate la centrele locale ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Aceste proceduri necesare în vederea înscrierii dosarelor pentru subvenții sunt, în opinia țăranilor fermieri din Bacău, aproape imposibil de realizat pentru o mare parte a cultivatorilor de terenuri din zona rurală, îndeosebi pentru cei în vârstă, cărora le este foarte greu să se deplaseze zeci de kilometri până la centrele locale ale APIA, aflate de regulă în orașele importante din fiecare județ. Din discuțiile pe care le-am purtat cu cetățenii din mai multe comune din județul Bacău, precum și cu reprezentanții administrației publice locale, rezultă că se dorește implicarea primăriilor în sprijinirea oamenilor pentru a putea beneficia de subvenții.

În aceste condiții, vă întreb respectuos domnule ministru de ce nu dispuneți încheierea unui protocol între primăriile de comune și centrele locale ale APIA, în așa fel încât reprezentanții Agenției să se deplaseze la sediile primăriilor aferente centrelor locale, după un program bine stabilit, care să fie adus la cunoștința țăranilor beneficiari ?

Solicit răspuns scris.

Deputat PSD Bacău,

Miron SMARANDACHE

Media
No rating yet

Comments are closed.