Intervenţie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedinţă

Domnul Miron Alexandru Smarandache

“Victoria desemnării Corinei Creţu în funcţia de comisar european, înfrângerea opoziţiei!”

Desemnarea europarlamentarului PSD Corina Creţu în funcţia de comisar pentru Politici Regionale în noua configuraţie a Comisiei Europene reprezintă un succes remarcabil al României şi al Guvernului Victor Ponta. Cu certitudine, numirea doamnei Corina Creţu în acest portofoliu extrem de important reprezintă o victorie colectivă, atât a guvernului de la Bucureşti, cât şi a noului comisar european. Reuşita acestui demers demonstrează capacitatea de mobilizare politico-diplomatică a oficialilor Guvernului Ponta, îndeosebi a misiunilor noastre din afara ţării. Nu în ultimul rând, numirea Corinei Creţu în acest portofoliu relevant, cu greutate, cu resurse importante pentru dezvoltarea economică şi socială a Uniunii Europene, reprezintă o nouă înfrângere a reprezentanţilor opoziţiei.

În opinia mea, atacurile furibunde din ultima perioadă lansate de propagandişti apropiaţi preşedintelui Traian Băsescu la adresa Corinei Creţu şi a succesului desemnării sale demonstrează nivelul scăzut de percepţie al democraţiei româneşti din perspectivă politică. Politica înseamnă a accepta şi succesele adversarilor, nu doar a arunca noroi în stânga şi-n dreapta, pe baza unei scenarite nefundamentate pe realităţi şi argumente. Cei din opoziţie nu au făcut decât să se facă, din nou, de râs, încercând să minimizeze izbânda Corinei Creţu, înainte ca desemnarea oficială să aibă loc. Din păcate, scena politică autohtonă este dominată de sentimente precum ura, duşmănia, invidia, unii dintre protagonişti nereuşind să îşi stăpânească orgoliile. În niciun moment oficialii Executivului nu au pomenit despre un portofoliu privind ajutorul umanitar, iar cei din opoziţie au încercat inutil să deturneze această recunoaştere a României la nivel european.

Transmit public felicitări Corinei Creţu pentru obţinerea funcţiei de comisar pentru Politici regionale în Comisia Europeană. Corina Creţu a fost unul dintre cei mai performanţi europarlamentari din Parlamentul European, este un om cu o viziune coerentă, cu abilităţi excelente de comunicare şi negociere, apreciată la nivel instituţional european. Sunt convins că va reuşi să gestioneze cu brio bugetul de circa 350 de miliarde de euro, o treime din banii alocaţi de UE în perioada 2014-2020, de care va dispune Comisarul pentru Politici Regionale.

Media
No rating yet

Comments are closed.