Miron Alexandru Smarandache – declaratie politica: – “Rezolvarea problemelor cetatenilor din Colegiul nr. 7 Bacau, principala mea prioritate”
Intervenţie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedinţă
Domnul Miron Alexandru Smarandache:
“Rezolvarea problemelor cetăţenilor din Colegiul nr. 7 Bacău, principala mea prioritate”
Încă de la începutul mandatului de deputat, m-am implicat în rezolvarea problemelor cu care se confruntă oamenii din Colegiul uninominal nr. 7 Bacău, pe care-i reprezint în Parlamentul României, încercând să îi ajut să obţină răspunsurile dorite din partea instituţiilor statului. Ultimul caz este demersul destinat conducerii OMV PETROM S.A., respectiv doamnei director general executiv Mariana Gheorghe, căreia i-am solicitat sprijinul pentru rezolvarea situaţiei unui fost angajat al industriei petroliere din România.
În fapt, domnul Mihail Dobre, născut în data de 23 noiembrie 1955, domiciliat în municipiul Moineşti, str. George Enescu, bl. 2, ap. 106, judeţul Bacău, de profesie subinginer foraj, a fost încadrat în muncă în 27 octombrie 1977, şi a lucrat succesiv la schelele de foraj Zemeş, Ghelinţa, Comăneşti, Tg. Ocna, şi ulterior la Petrom şi Petrogaz. Mihail Dobre a beneficiat în două perioade de încadrare în grupa a II-a de muncă, în procent de 100%, în perioada 21 octombrie 1977-1 iulie 1979 şi, respectiv, 2 februarie 1988-15 martie 1993. M-am adresat conducerii OMV Petrom S.A. pentru că, în calitate de deputat şi fost angajat în domeniu, am convingerea că se poate elucida doleanţa domnului Mihail Dobre. În concret, este vorba despre intervalul 1979-1988, în care petentul a lucrat în aceeaşi ramură, respectiv industria petrolieră, a avut aceleaşi funcţii de conducere, însă dintr-o eroare materială sporurile aferente grupei a II-a de muncă nu i s-au mai înscris în cartea de muncă. Deoarece se află în apropierea pensionării, cetăţeanul în cauză are nevoie de toate documentele necesare în vederea stabilirii cu exactitate a vechimii în muncă a domniei sale. În finalul documentului, i-am solicitat doamnei Mariana Gheorghe să mă sprijine în demersul de a-l ajuta pe acest cetăţean să intre în legalitate din punct de vedere al sporurilor aferente grupei a II-a pentru perioada în care acestea nu apar în cartea de muncă, şi să dispună cercetarea perioadei 1979-1988, în care domnul Mihail Dobre a lucrat în sistem.
Sper să obţin un răspuns favorabil din partea conducerii OMV Petrom, deoarece mai sunt şi alte cazuri în judeţul Bacău precum cel sesizat de mine. Le reamintesc oamenilor din Colegiul nr. 7 Bacău că le stau permanent la dispoziţie, pentru a-i ajuta să îşi rezolve dificultăţile cu care se confruntă.