O tânără de 25 de ani din municipiul Moineşti, judeţul Bacău, plecată la muncă în Austria, a fost omorâtă recent prin înjunghiere în oraşul Graz de fostul iubit român, care nu a suportat ideea că femeia se va căsători cu altcineva. Andreea N., stabilită de aproximativ şase ani în Graz, muncea în domeniul social şi se afla de o jumătate de an într-o relaţie cu un tânăr austriac. Potrivit familiei, tânăra urma să ajungă în scurt timp la Moineşti pentru a face cununia civilă, însă destinul i-a fost fatal. Ancheta a relevat că ucigaşul este Ionuţ Primicheru, în vârsta de 30 ani, din oraşul Comăneşti, fostul iubit al Andreei, care s-a predat poliţiei austriece după comiterea faptei.

Andreea era o tânără frumoasă, care muncea ca menajeră la o instituţie publică şi era astfel un sprijin pentru părinţii ei din Moineşti. Trimitea frecvent bani acasă şi era o femeie fericită, în aşteptarea căsătoriei cu un tânăr austriac. Din păcate, fostul iubit nu a reuşit să treacă peste despărţire şi, deşi trecuseră doi ani, a continuat să o caute şi să facă presiuni asupra Andreei. În ziua fatidică, s-a dus la locul de muncă al fetei şi a înjunghiat-o cu un cuţit, după care a fugit, predându-se poliţiei câteva ore mai târziu. E greu de descris drama prin care trece familia fetei. Tragedia este fără margini. Nimeni şi nimic nu o va curma vreodată.

Un alt caz în care un conaţional al nostru a fost ucis în străinătate s-a petrecut, de asemenea, recent în Italia, unde o altă tânără româncă a fost omorâtă de un italian. Agresorul a lovit victima cu un vehicul, după care a fugit de la locul faptei, lăsând-o pe româncă în agonie. Intrată în comă, femeia nu a mai putut fi salvată.

De altfel, media relatează foarte frecvent în ultima perioadă cazuri de români care îşi pierd viaţa în străinătate, unele exemple fiind cutremurătoare. Situaţia din Sicilia, unde românii sunt terorizaţi şi forţaţi efectiv să muncească, este una la fel de dramatică, iar reprezentanţii statului român cred că sunt datori să intervină.

În faţa acestor situaţii, consider că autorităţile române trebuie să fie mult mai flexibile în a fi de ajutor românilor aflaţi în diaspora şi, în situaţiile în care se impune, dar şi familiilor acestora rămase în România.

Media
No rating yet

Comments are closed.