Melinte Ion – Populaţia este neliniştită

ntervenţie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedinţă

Domnul Ion Melinte:

“Populaţia este neliniştită”

Cea mai are parte a populaţiei României a aşteptat ca după sărbătoarea Crăciunului şi după Anul Nou 2013 Guvernul Ponta II să-i vindece “rănile” create de coaliţia PDL, UDMR şi UNPR. Cum singurii optimişti din această vreme sunt domnii Victor Ponta şi Crin Antonescu, adică dânşii spun că anul acesta va fi mai bine, cum aş putea să mă alătur acestora în condiţiile în care, în afara vorbelor spuse “spumant”, nu oferă nimic concret populaţiei, de care să se agaţe.

Nici măcar de Constituţie nu ne putem agăţa.

Îmi pun acum firesc întrebarea: de ce avem o Constituţie, dacă ea nu este respectată? Nerespectând Constituţia, cum putem avea democraţie şi cine ne garantează libertatea?

În această perioadă a guvernării USL nebunia a devenit generală: procurorii şi judecătorii au început să se dea în judecată unii pe alţii.

Pe ici, pe acolo, câte un reformator profesionist, care a învăţat în clasa a patra trecerea de la socialism la capitalism, o ţine într-una cu rezolvarea macrostabilităţii financiare şi economice, ca pe un lucru deja realizat, dar care trebuia perfecţionat. Dacă “macrostabilitatea” cu pricina ar fi comestibilă, am fi mult mai siguri că România ar conduce plutonul ţărilor dezvoltate. Căci aici este problema:

1. Macrostabilitatea nu este comestibilă;

2. Clasa politică “conducătoare” nu ştie cum să treacă de la macrostabilitate la economia reală, adică la “păpică” şi alte bunuri şi servicii care conduc la nivelul de trai al românilor.

Populaţia României a votat pentru un nivel de trai mai bun, şi nu pentru măsuri de creştere a preţului la gaze, la apă, la energie electrică, la benzină, la motorină, la impozitarea cu 16% a agricultorului de subzistenţă şi semisubzistenţă, la mărirea cu 16% a impozitelor locale pe imobile.

La ce să se mai aştepte populaţia acestei ţări de la acest Guvern? La nelinişte!

Media
No rating yet

Comments are closed.