Melinte Ion – Politica vorbelor a depăşit politica faptelor

Intervenţie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedinţă

Domnul Ion Melinte:

“Politica vorbelor a depăşit politica faptelor”

Anul 2013 ar putea să nu fie un an “pierdut”, mai ales pentru agricultură, dacă Guvernul ar aplica o politică inteligentă. România are specialişti care ar putea ajuta puterea să treacă peste acest mare hop, care este colapsul financiar. Este absolut necesară o voinţă politică puternică, pentru lansarea unor proiecte realiste, ştiinţific elaborate, ţinând seama de posibilităţile interne.

Dar, din păcate, ceea ce este sigur deocamdată este că aşa-zisa reformă a mărit şi măreşte numărul disponibilizaţilor, care chipurile ar trebui să devină peste noapte oameni de afaceri, ca şi foştii lor patroni care au dat faliment.

Din analizele de până acum ale realităţii, populaţia este îndreptăţită să susţinăcă reformele Guvernului au început cu stângul şi, deşi nu doresc acest lucru, cred că nu există nicio voinţă politică pentru direcţionarea lor pe drumul cel bun.

Cel puţin până acum, actualul Guvern nu a dovedit şi nu dovedeşte că este în stare să facă acest lucru iar neputinţa sau nepriceperea pot avea consecinţă grave pentru ţară. Se pare că tot ce se întâmplăîn ţara aceastase face sub presiunea unor “evenimente”, vizitele control ale FMI.

Nu există un management politic constructiv în România. Se închid operatori economici şi se creează noi “detaşamente” de disponibilizaţi.

În concluzie, capitalismul nu se construieşte numai demolând, ci şi construind.

Un vechi proverb românesc spune: “Nu distruge un drum dacă n-ai construit altul”. A venit vremea ca o necesitate vitală să se redea poporului român, şi anume, vocaţia de constructor, de producător şi de consumator.

Cred că poporul român are şanse pentru o afirmare demnă, dar nu cu acest Guvern obosit, care oftează la fiecare pas şi dă semne de nervozitate şi astenie.

Media
No rating yet

Comments are closed.