Adresată: Doamnei ministru Rovana Plumb Ministerul Muncii

De către: Domnul Senator Marcel Bujor

Obiectul interpelării: Simplificarea procedurilor de adopţie

Stimată doamnă Ministru,

Adopţia este o procedură reglementată de Legea nr. 273/2004, republicată la 19 aprilie 2012, fiind definită ca operaţiunea juridică prin care se rup legăturile biologice anterioare şi se creează legătura de filiaţie între adoptator şi adoptat.

Potrivit noului act normativ, copii abandonaţi ar putea fi mai uşor declaraţi adoptabili, însă doar în teorie. Noua lege privind regimul juridic al adopţiei nu a influenţat foarte mult procentul adopţiilor, în practică, procedurile de adopţie fiind la fel de greoaie, fapt dovedit statistic.

România are una dintre cele mai dificile proceduri de adopţie din Uniunea Europeană, implicând timp, birocraţie excesivă, evaluări psihologice şi sociale.

Având în vedere aceste aspecte, vă rog, doamnă ministru, să îmi comunicaţi dacă la nivelul instituţiei pe care o conduceţi există o statistică clară referitoare la numărul de copii care au fost adoptaţi în ultimii ani. De asemenea, care sunt măsurile pe care le veţi întreprinde în vederea simplificării procedurii de adopţie, pentru creşterea numărului de adopţii?

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,

Senator UNPR Bacău,

Marcel Bujor

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.