Adresată: Domnului ministru Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice

De către: Domnul senator Marcel Bujor

Obiectul întrebării: Mărirea salariilor personalului nedidactic

Stimate domnule ministru,

În cadrul audienţelor acordate la biroul senatorial din teritoriu, a fost ridicată frecvent situaţia salarizării personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar.

Personalul nedidactic din sistemul de învăţământ (femei de serviciu, îngrijitori, paznici, fochişti, muncitori necalificaţi) este nemulţumit de condiţiile de muncă şi de salarizare.

Personalul nedidactic ar trebui să beneficieze, în mod nediscriminatoriu, de dreptul de a primi un salariu cel puţin egal cu salariul minim pe economie. În judeţul Bacău, lucrează aproximativ 1500 de salariaţi în sistemul de învăţământ preuniversitar, ca personal nedidactic, cu un salariu umilitor de 640 lei net. Sporul de vechime este inclus în salariul de bază şi nu se adaugă acestuia, astfel persoane cu vechime considerabilă în muncă au acelaşi nivel de salarizare cu un proaspăt angajat în câmpul muncii.

Având în vedere faptul că personalul nedidactic este salarizat la cel mai scăzut nivel din întregul sistem de învăţământ, vă întreb, domnule ministru, care sunt măsurile pe care le veţi întreprinde pentru mărirea salariilor personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar?

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,

Senator UNPR Bacău,

Marcel Bujor

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.