Luchian Dragos – Falsul transfer de putere de la Palatul Victoria la sediul Ministerului Apărării Naţionale!

Adresata de catre domnul senator: Dragos Luchian Circumscriptia electorala nr.4,Bacau Colegiul uninominal nr.1,

Grupul Parlamentar PNL,

si prezentata in sedinta Plenului din 23 aprilie 2014

Falsul transfer de putere de la Palatul Victoria la sediul Ministerului Apararii Nationale !

Domnule presedinte!

Doamnelor si domnilor senatori!

Legile nescrise ale unei bune guvernari ne explica faptul ca atunci cand responsabilitatea deciziilor publice depinde de un grup de influenta, primul ministru se retrage.Daca un astfel de premier nu-si asuma raspunderea faptelor sale, partidul care l-a promovat e obligat sa reactioneze prin retragerea sprijinului oferit. Dar in politica romaneasca,cand primul ministru este seful partidului principal de guvernare..regulile bunei guvernari sunt interpretate in scop electoral propriu si nu al interesului public.

Preambulul afirmatiilor de mai sus reprezinta de fapt si ideea unei atitudini unice in politica post-decembrista…realizata de primul-ministru Victor Ponta. Acesta a declarat luni 14 aprilie, intr-o emisiune la un post de televiziune national, ca si-a mutat biroul in Ministerul Apararii, care va fi mai bine pazit fiind in regim de unitate militara, invocand motive ca este interceptat si ascultat, in conditiile cazului presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu,anchetat de DNA.

Neoficial, informatia ca premierul Victor Ponta isi va muta biroul la MApN a mai circulat si acum un an, dar motivul era altul. Atunci, anumite surse din arcul puterii declarau ca intentia era justificata prin dorinta de a-si proteja imaginea de eventuale proteste, pentru ca in Piata Victoriei se pot strange mase mari de oameni, in timp ce la sediul Ministerului Apararii spatiul pentru eventuale proteste este limitat….iar o alta varianta era aceea privind slabiciunea liderului PSD in fata temutilor actori politici locali social-democrati, cunoscuti de toata lumea.

Faptul ca seful guvernului unui stat,membru UE, la decizii de acest fel demonstreaza incapacitatea de intelegere a rolului guvernamental asumat, in contextul geopoliticului international, mai exact criza ucraineana si reactile revizioniste rusesti, dar si a masurilor de politica publica necesare pentru anul 2014.

Afirmatiile premierului Ponta ca este hartuit de DNA si verificat de procurorii sistemului judiciar pentru activitatile din Palatul Victoria…sunt deplasate si de o manipulare electorala depasita. Este tragico-comic sa afirmi ca “toti intrau ca la autogara” peste tine si sa te muti intr- o institutie militara asemeni dictatorilor din America Latina,care se protejau ca intr-o fortareata de eventualele proteste ale opiniei publice.

Stimati colegi, modul in care seful Guvernului depaseste limitele rationale prin actiuni de genul celei de mai sus demonstreaza aroganta fata de propriul popor si…tratarea cu superficialitatea a rolului institutiei primului-ministru al Romaniei, institutie care nu a fost stirbita prin actiuni organizatoric-imobiliare, nici in perioada celui de al doilea razboi mondial si nici in perioada regimului comunist…. Dar se pare ca un premier social-democrat este deasupra istoriei si a importantei social-politice a functiei cu care a fost nominalizat la Palatul Victoria, cladire care reprezinta sediul oficial al Guvernului si a INSTITUTIEI PRIMULUI MINISTRU., al unei tari cu traditie guvernamentala de mai bine de o suta de ani….Dar ce mai conteaza un astfel de simbolism national cand jocurile de culise si intalnirile secrete ale sefului PSD sunt mai importante decat imaginea transparenta a functiei de prim-ministru ?!

Va multumesc…

Senator PNL de Bacau

Dragos Luchian

Media
No rating yet

Comments are closed.