Cosm_SbintuCosmin Sbînţu este unul dintre studenţii băcăuani care au dat dovadă de spirit civic, devenind astfel un adevărat Cetăţean Activ pentru Bacău. Motivul? A creat o platforma online de socializare dedicată numai băcăuanilor şi intitulată “În Bacău”.

Iniţial, totul a pornit de la ideea de a creea o comunitate pentru utilizatorii www.bacauexpress.ro care să funcționeze pe acelaşi principiu, dar mai apoi Răzvan Bibire, jurnalist şi blogger băcăuan (http://www.contrasens.com/) a venit cu ideea domeniului Bacău.in, adică în şi pentru Bacău, iar ca urmare Cosmin a hotărât ca această platformă să fie creată pentru toţi cetăţenii orașului.

Tânărul programator ne-a spus că implementarea noului proiect a durat aproximativ o săptămână, iar ideea este susținută de 90% dintre bloggerii băcăuani ce au agreat proiectul şi au crezut în el. De la lansare și până acum s-a primit doar feedback pozitiv, ceea ce bucură echipa, părerile fiind atât de la oameni apropiați cât și de la necunoscuți. Targetul este Bacăul și scopul este de a face cunoscută aceasta platformă tuturor băcăuanilor. Aici, toți vor putea primi informații despre lucrurile care se întâmplă în Bacău prin ajutorul celor mai urmăriți bloggeri ori prin ajutorul celorlalți utilizatori.

combacauÎn această perioadă, începând cu 8 decembrie 2014, se desfășoară un concurs care va dura o săptămână. Cei ce doresc să participe au nevoie mai întâi de un cont pentru a posta #particip pe wall-ul platformei; doi dintre utilizatorii care vor urma aceste instrucțiuni vor fi premiati cu un abonament la sală pentru o lună.

Pentru a accesa platforma intraţi pe http://www.bacau.in/ , adresă aleasă inspirat de către echipa proiectului, datorită jocului de cuvinte succint şi uşor de memorat. Alăturaţi-vă platformei şi fiţi În Bacău alături de Cetățenii Activi ai Bacăului!

Emilia Gherguț

Voluntar Comunicare „Cetățeni Activi pentru Bacău”.

Sabina Roibu

Voluntar Comunicare „Cetățeni Activi pentru Bacău”.

Sursa foto: Facebook

Media
No rating yet

Comments are closed.